Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μόλις 3 υδατοδρόμια με άδεια, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση νομοσχεδίου
Μόλις 3 υδατοδρόμια με άδεια, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση νομοσχεδίου

Μόλις 3 υδατοδρόμια με άδεια, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση νομοσχεδίου

Ξεπέρασε τον ένα χρόνο παραμονής στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών το νομοσχέδιο «Ιδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών». Το κείμενο του σχεδίου νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τον Αύγουστο του 2016, που ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου. Εχουν περάσει 13 μήνες και το νομοσχέδιο, που στόχο είχε την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των υδατοδρομίων για την άμεση του κλάδου, παραμένει σε κάποιο γραφείο, με τον δρόμο προς τη Βουλή να διαφαίνεται μακρύς.

Μέχρι σήμερα έχουν αδειοδοτηθεί μόλις τρία στα λιμάνια Κέρκυρας, Παξών και Πάτρας, ενώ εκκρεμούν οι για αδειοδότηση άλλων 20 υδατοδρομίων.

Κοντά στην πολυπόθητη αδειοδότηση φαίνεται ότι βρίσκονται τέσσερα υδατοδρόμια (Θεσσαλονίκης, Ιου, Ηρακλείου και Πύλου) οι φάκελοι των οποίων έχουν αξιολογηθεί από την ΥΠΑ, που με τη σειρά της επεξεργάζεται την σχετικής γνωμάτευσης στη διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών.

Σχετικά με τα σχέδια για το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στο Φάληρο, τον Αγιο Κοσμά ή σε κάποια άλλη εναλλακτική τοποθεσία και τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα για τη λειτουργία του, η ΥΠΑ σημειώνει ότι το θέμα αυτό εκφεύγει τις αρμοδιότητές της.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση