Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μητσοτακης: «Η νομιμότητα θα επικρατήσει»
Μητσοτακης: «Η νομιμότητα θα επικρατήσει»

Μητσοτακης: «Η νομιμότητα θα επικρατήσει»

«Δεν μας τελείωσαν όσο κι αν προσπάθησαν. Είμαστε εδώ, δυνατοί, όρθιοι και ενωμένοι. Η νομιμότητα θα επικρατήσει, σύντομα ο κυρίαρχος λαός θα δώσει τη λύση», ήταν ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να κλείσει την ομιλία ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο , απευθύνοντας ενότητας και δηλώνοντας ότι απαιτεί «συστράτευση» ενώπιον της επίθεσης που δέχεται η παράταξη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό τόσο για τη Novartis και την οικονομία, όσο και για τους χειρισμούς της στην εξωτερική , ενώ σκληρή ήταν και η γλώσσα που χρησιμοποίησε φωτογραφίζοντας τον Πάνο Καμμένο, διαμηνύοντας ότι «εξωτερική με στολή παραλλαγής δεν γίνεται» και ότι «δεν είναι καρναβάλι όλον τον χρόνο».
Ενότητα

Στην επιχείρηση «κλίμα ενότητας», εξάλλου, συνέδραμαν ο και ο Νικήτας , οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους στην πραγματικότητα διέλυσαν οποιαδήποτε σκιά θα μπορούσε να δημιουργηθεί στη συμπαγή εικόνα με την οποία επιθυμεί να εμφανιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη. «Πρόεδρε, δεν χρειάζεται να μιλήσει κανείς, με την ομιλία σου μας κάλυψες όλους», φέρεται να είπε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη μετά το τέλος της ομιλίας του. Σε αντίστοιχη λογική παρενέβη και ο Νικήτας , ο οποίος σημείωσε ότι «δεν κατάφεραν να μας διχάσουν ούτε με το Μακεδονικό και τώρα ούτε με τη Novartis. Η ενότητα είναι αρραγής και δεν έχει νόημα οι συνάδελφοι να πάρουν τον λόγο». Κάπως έτσι, με θερμό χειροκρότημα, έκλεισε μια συνεδρίαση της Κ.Ο., στην οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε ήδη απευθύνει το ότι «δεν θα λύσουμε τις εσωτερικές διαφωνίες, προσωπικές και πολιτικές, που αυτονόητο είναι να υπάρχουν σε κάθε μεγάλο κόμμα, την ώρα που η παράταξη δέχεται μια άθλια και συκοφαντική επίθεση. Δίνουμε τον αγώνα όλοι μαζί. Αυτό απαιτεί η κομματική μας βάση. Και αυτό θα κάνουμε».

Ο κ. εξαπέλυσε εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή την υπόθεση Novartis και τους χειρισμούς στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. «Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές θύελλες», υπογράμμισε, αφήνοντας σαφείς αιχμές έναντι του Αλέξη Τσίπρα ότι στην επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του δεν τόνισε ότι «για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και ότι τα Ιμια ήταν, είναι και θα παραμείνουν ελληνικό έδαφος». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε στη Βουλή με τους Β. Μεϊμαράκη, Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Δένδια για τα ελληνοτουρκικά, καθώς έχουν διατελέσει πρώην υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση