Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μητσοτάκης: Καιρός να καταργηθεί το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση
Μητσοτάκης: Καιρός να καταργηθεί το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση

Μητσοτάκης: Καιρός να καταργηθεί το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση

Στην ανάγκη να καταργηθεί το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δ, , προλογίζοντας την εκδήλωση στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της έας Δημοκρατίας νσταντίνου Μητσοτάκη.

Την εκδήλωση, με θέμα «Η παρακαταθήκη της Αρχαίας Ελλάδας για τη Δημοκρατία του Αύριο», διοργάνωσαν το Ίδρυμα νσταντίνος Κ. και η Έδρα Ελληνικών Σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Ο αναφέρθηκε στα τρία χαρακτηριστικά της αρχαίας δημοκρατίας που είναι πάντα επίκαιρα:

– το πρώτο είναι η συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων. Ένας από τους λόγους της ς της χώρας μας, είπε, είναι η αδυναμία ταύτισης του ατομικού με το συλλογικό συμφέρον. Η συμμετοχή στα κοινά είναι δικαίωμα και υποχρέωση. Το σημαντικότερο αξίωμα είναι αυτό του πολίτη. Η δημοκρατία θέλει ενεργούς σκεπτόμενους και ενημερωμένους . Αυτοί θα στέκονται απέναντι στην αυθαιρεσία της εξουσίας. Η ανάκαμψη της πατρίδας δεν θα έλθει ούτε από τις ελίτ ούτε από κάποιον μεσσία αλλά από την αφύπνιση των πολιτών που αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας. Των πολιτών που σήμερα δεν βρίσκουν κανένα λόγο συμμετοχής στα κοινά. Τόνισε ακόμη την ανάγκη για δραστικό εκσυγχρονισμό των κομμάτων όπως και για την τήρηση του Συντάγματος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση