Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο

Σφοδρή στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη για τη διαχείριση των ανοικτών μετώπων του μεταναστευτικού και της διαπραγμάτευσης εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στέλνοντας παράλληλα το ότι η Νέα Δημοκρατία συνιστά αξιόπιστη εναλλακτική λύση και ήδη κάνει «τα πάντα για να περιοριστεί η ζημιά από την ανικανότητα του κ. , για να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας ».

Ο κ. Μητσοτάκης, που σχολίασε ως άκρως ανησυχητική τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Πρωθυπουργού, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει τον έλεγχο και επιδεικνύει μνημειώδη ανικανότητα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Το είναι εκτός ελέγχου, η κατάσταση γίνεται πιο τραγική, η συντηρείται με τεχνητές αναπνοές, η κοινωνία βράζει, τίποτε δεν προχωρά, η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. «Ο μόνος που δεν έχει αυτή την αίσθηση είναι ο άνθρωπος που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο. Η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική και ανησυχητική. Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο, όταν η χώρα χρειάζεται ηγεσία».

Ειδικότερα για το , ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «επί κυβέρνησης όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι». Η κυβέρνηση, κατά τον κ. Μητσοτάκη, δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. «Εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το δι τους στην Ευρώπη. Όταν με καθυστέρηση κατάλαβε τον κίνδυνο, δέχθηκε τις αποφάσεις της ΕΕ που δημιουργούσαν υποχρεώσεις για τη χώρα που αδυνατούσε να εκπληρώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Η κυβέρνηση υποτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης. Δεν αντιλήφθηκε ότι μετά τα γεγονότα στο Παρίσι υπήρξε μία άμεση σύνδεση της τρομοκρατίας με το προσφυγικό… »

«Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε το παράδοξο, ενώ η κυβέρνηση είχε προεξοφλήσει το κλείσιμο των συνόρων, αδυνατεί να χειριστεί το πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. «Η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική. Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να βγει χαμένη και στα δύο…»

Αναφορικά με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι θετικός, σε μία προσπάθεια για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής που θα μειώσει τη ζημιά για τη χώρα. Κάλεσε την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί και την Παρασκευή να συμφωνήσουμε σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εύχομαι η συναίνεση που ζητά ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική…» ενώ επανέλαβε ότι θα προσέλθει με τις γνωστές θέσεις (διάκριση μεταναστών – προσφύγων αλλά και δέσμη έξι προτάσεων για τη διαχείριση της κρίσης) με στόχο τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση