Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης για Κυπριακό: Προϋπόθεση βιώσιμης λύσης η κατάργηση εγγυήσεων και η αποχώρηση στρατευμάτων
Μητσοτάκης για Κυπριακό: Προϋπόθεση βιώσιμης λύσης η κατάργηση εγγυήσεων και η αποχώρηση στρατευμάτων

Μητσοτάκης για Κυπριακό: Προϋπόθεση βιώσιμης λύσης η κατάργηση εγγυήσεων και η αποχώρηση στρατευμάτων

«Η του καθεστώτος των εγγυήσεων και η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων αποτελούν απαραίτητο όρο για τη διαφύλαξη της ομαλής και ανεξάρτητης λειτουργίας της επανενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας στο » σημειώνει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Με την ευκαιρία της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, απέστειλε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία του εκφράζει τις θερμότερες ευχές του στον κυπριακό λαό για , ευημερία και ταχεία ευόδωση των προσπαθειών για μια επανενωμένη πατρίδα.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον κ. Αναστασιάδη, ότι «η φετινή επέτειος βρίσκει την Κύπρο μας στον απόηχο των συνομιλιών στην Ελβετία, όπου παρά την υπεύθυνη στάση σας και την εποικοδομητική σας συμβολή, δεν κατέστη δυνατό να καμφθούν οι παράλογες και αναχρονιστικές αξιώσεις της Τουρκίας για διατήρηση των κατοχικών της στρατευμάτων και του καθεστώτος εγγυήσεων, η των οποίων αποτελεί απαραίτητο όρο για τη διαφύλαξη της ομαλής και ανεξάρτητης λειτουργίας της επανενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας στο ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση