Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Μητέρα Π. Φύσσα: «Τον εγκλώβισαν για να έρθει ο φονιάς να τον μαχαιρώσει»
Μητέρα Π. Φύσσα: «Τον εγκλώβισαν για να έρθει ο φονιάς να τον μαχαιρώσει»

Μητέρα Π. Φύσσα: «Τον εγκλώβισαν για να έρθει ο φονιάς να τον μαχαιρώσει»

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, όπως ήταν φυσικό, αλλά και με αποφασιστικότητα η μητέρα του Παύλου Φύσσα προκάλεσε αίσθηση και συγκίνηση με την κατάθεσή της στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Ρουπακιά, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του παιδιού της, σαν «εκπαιδευμένο δολοφόνο».

Η Μαγδαληνή Φύσσα περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα τραγικά γεγονότα, έτσι όπως τα έζησε το βράδυ της δολοφονίας στο Κερατσίνι, τη 18η Σεπτεμβρίου του 2013, αλλά και όλο το παρασκήνιο και τις κινήσεις μελών της Χρυσής Αυγής, πριν το της τελικά πέσει νεκρό, όπως της τα διηγήθηκε η σύντροφός του ονόματι Χρύσα.

Η μάρτυρας, αφού ξεκαθάρισε ότι ο γιος της δεν είχε πολιτική ένταξη σε κανένα κόμμα και ότι ήταν μουσικός που δούλευε και σε άλλες δουλειές για να εξοικονομήσει τα προς το ζην, σε ψυχική κατάσταση έντονη αναφέρθηκε στο πώς πληροφορήθηκε το φονικό και πώς είδε το της νεκρό στο νοσοκομείο.

«Εφθασα στο νοσοκομείο, είπε, βλέπω πολύ κόσμο, συγγενείς πολλούς και κανένας δεν μου λέει τι έγινε. Ενας ιατρός μου έδωσε τότε ένα χάπι και μου είπε την τραγική αλήθεια. Μου είπε, τον σκότωσαν από τη Χρυσή Αυγή, τον μαχαίρωσαν στην καρδιά. Πήγα και είδα το παιδί μου στον νεκροθάλαμο».

Στο σημείο αυτό η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξέσπασε σε κλάματα, ενώ από το ακροατήριο ακούστηκαν φωνές με το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά, που ήταν παρών στο εδώλιο με λιγοστούς ακόμα από τους κατηγορούμενους.

Σε μια αποστροφή του λόγου της και με μεγάλη συναισθηματική περιγράφοντας το βίωμά της τη νύχτα εκείνη είπε στρεφόμενη προς την πλευρά της υπεράσπισης. «Οσοι λένε ότι τον τρομάξανε τους λέω δεν τρόμαξε. Απλά κοιμότανε και εγώ προσπάθησα να τον ζεστάνω για να σηκωθεί».

Οι ερωτήσεις της προέδρου της δίκης Μαρίας Λεπενιώτου βοήθησαν τη μητέρα του Παύλου Φύσσα να διηγηθεί τι προηγήθηκε της δολοφονίας του. Οπως ανέφερε, ο γιος της, η κοπέλα του και κάποιοι φίλοι του είχαν πάει σε της περιοχής, που εκ των υστέρων πληροφορήθηκε πως ήταν κέντρο χρυσαυγιτών, για να δουν το ματς.

Μόλις βγήκαν για να φύγουν, περί τα 60 μέλη της Χρυσής Αυγής με μαύρα, μπότες και καδρόνια στα χέρια, τους επιτέθηκαν. Κάποιοι πρόλαβαν και έφυγαν. Ο Παύλος είπε στην κοπέλα του και σε μια φίλη της να φύγουν. Και στους άλλους τη φράση «τώρα τρέχουμε».

Πρόεδρος: Ο  ίδιος  γιατί δεν έφυγε;

Μητέρα Φύσσα: Δεν πρόλαβε. Και τότε άρχισαν να έρχονται τα Τάγματα Εφόδου από τη Νίκαια. Ενώθηκαν με τους χρυσαυγίτες, περί τους 20 που ήταν εκεί. Ανάμεσα στα Τάγματα και ο δολοφόνος. Ηταν εκπαιδευμένος. Τον εγκλώβισαν για να έρθει ο να τον μαχαιρώσει. Ηταν οργανωμένοι ανά δύο ή ανά τρεις. Τότε βγήκε ο Ρουπακιάς και τον μαχαίρωσε…

Πρόεδρος: Εγινε κάποια συμπλοκή ανάμεσα στο παιδί σας και τον Ρουπακιά;

Μητέρα Φύσσα: Δεν έγινε συμπλοκή, δεν έγινε φασαρία. Είναι δολοφόνος. Τον πλησίασε και τον μαχαίρωσε.

Πρόεδρος: Οι άλλοι από τους επιτιθέμενους που ήταν εκεί, τι έκαναν; Γιατί δεν απέτρεψαν το γεγονός;

Μητέρα Φύσσα: Βρίζανε και ενθαρρύνανε να γίνει το κακό. Να πω και για την που δεν έκανε το χρέος της; Μπορούσε να παρέμβει.

Πρόεδρος: Πώς βρέθηκε εκεί ο Ρουπακιάς;

Μητέρα Φύσσα: Δόθηκε εντολή. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι όταν ενημερώθηκε ο Πατέλης από τους χρυσαυγίτες που ήταν μέσα στην , εκείνος που ήταν πυρηνάρχης στη Νίκαια, έδωσε εντολή και πήρε την άδεια του Λαγού, που ήταν ο της περιφέρειας. Με sms ειδοποιήθηκαν να πάνε οι χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι. Αυτός ο Λαγός δίνει το Ο.Κ. Χωρίς την εντολή του δεν κάνουν τίποτα στην περιοχή.

Πρόεδρος: Γιατί να τον μαχαιρώσει, ποιο ήταν το κίνητρο;

Μητέρα Φύσσα: Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κίνητρο. Είναι εγκληματική οργάνωση. Εχει εκπαιδευμένους να σκοτώνουν. Με δεν σκότωσαν και τον άτυχο Πακιστανό; Οποιον στοχοποιούν, τον σκοτώνουν. Η δίκη που συνεχίστηκε σε κλίμα ς διακόπηκε για την προσεχή Τρίτη μετά το αίτημα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής να προβληθεί βίντεο από το αρχείο του κατηγορουμένου Γ. Πατέλη, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε πολιτική αγωγή και υπεράσπιση να σεβαστούν τη μητέρα του Φύσσα και να σταματήσουν τις αντεγκλήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση