Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μείωση πωλήσεων 8,2% στις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις
Μείωση πωλήσεων 8,2% στις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Μείωση πωλήσεων 8,2% στις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Κτά 8,2% υποχώρησε κτά μέσον όρο ο των καταστημάτων στις φετινές ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, σε σύγκριση με τις περυσινές. Στην εκτίμηση αυτή προβαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (), η οποία μένει να επιβεβαιωθεί αργότερα και από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (). Ας σημειωθεί, δε, ότι φέτος οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις διήρκεσαν 15 ημέρες έναντι 10 το , κάτι που έτσι κι αλλιώς μπορεί να έχει προκαλέσει μεγαλύτερη απώλεια τζίρου.

Σημαντικό ρόλο, πάντως, στη μείωση των πωλήσεων φαίνεται να έχει διαδραματίσει το γεγονός των πιο εκτεταμένων εκπτώσεων, όχι μόνο σε διάρκεια, αλλά και σε ποσοστό εκπτώσεων και προσφερόμενων ειδών.

Στη φετινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 οεμβρίου, το 57% των επιχειρήσεων επέλεξε να διαθέσει σε εκπτώσεις το σύνολο των προϊόντων που διέθετε το . Αντιθέτως, πέρυσι μόλις το 26% των καταστημάτων είχε προβεί σε προσφορές σε όλα τα .

Σύμφωνα με τα στοιχεία της , μία στις τρεις επιχειρήσεις επέλεξε να πραγματοποιήσει εκπτώσεις μεταξύ 11%-20%, μία στις πέντε μεταξύ 21%- 40% και μία στις δέκα κινήθηκε είτε σε χαμηλού επιπέδου εκπτώσεις 1%- 10%, είτε σε υψηλού επιπέδου, άνω του 40%. Στον κλάδο της ένδυσης/υπόδησης η πλειονότητα των επιχειρήσεων, το 54%, πραγματοποίησε εκπτώσεις έως και 20%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού ανέρχεται στο 43%.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση