Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Μείωση 6% στις επικουρικές
Μείωση 6% στις επικουρικές

Μείωση 6% στις επικουρικές

Μειωμένες κατά 6% θα είναι όλες οι που θα καταβληθούν στο τέλος Αυγούστου, ανεξάρτητα από τον αριθμό των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος. Η εγκύκλιος του Α, που εκδόθηκε χθες, ορίζει πως η εισφορά 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης, που θεσπίστηκε για τις , εφαρμόζεται στο σύνολο των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης, ανεξάρτητα από τον αριθμό των συντάξεων που λαμβάνουν.

α σημειωθεί ότι για την κύρια σύνταξη η εισφορά 4% που από 1η Ιουλίου έγινε 6% επιβάλλεται μόνο σε μία κύρια σύνταξη, στις περιπτώσεις που ο συνταξιούχους δικαιούται περισσότερες.

Επίσης, στις επικουρικές, όπως επιβεβαιώνεται και από την εγκύκλιο, το 6% υπολογίζεται επί του καταβαλλόμενου μηνιαίου ποσού, ήτοι στις μεικτές , μετά όμως από την αφαίρεση των μειώσεων των μνημονιακών νόμων 3986/2011, 4024/2011, 4051/2012, 4093/2012 και του 4052/2012, και πριν από τον υπολογισμό του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Δεν αφαιρούνται τυχόν άλλες παρακρατήσεις από οφειλές, διατροφές, κατασχετήρια κ.λπ. Μετά τη νέα, διορθωτική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, το Α ξεκαθαρίζει ότι τα ποσά που θα προκύψουν από τον υπολογισμό της εισφοράς 6% επί των επικουρικών συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου θα παρακρατηθούν ισόποσα από τις επικουρικές των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Νέα εγκύκλιο εξέδωσε μετά τις και η του ΙΚΑ, διευκρινίζοντας ότι η αναδρομική παρακράτηση της αυξημένης εισφοράς (6% από 4%) για τους συνταξιούχους υπέρ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα γίνει σε τρεις ισόποσες με τις καταβολές των συντάξεων τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση