Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Μειωμένο το μεταφορικό έργο των τουριστικών γραφείων
Μειωμένο  το μεταφορικό έργο των τουριστικών γραφείων

Μειωμένο το μεταφορικό έργο των τουριστικών γραφείων

Μειωμένο κατά 50% – 60%  είναι το μεταφορικό έργο των τουριστικών γραφείων, καθώς οι οργανωμένες εκδρομές με έχουν περιοριστεί  στα χρόνια της κρίσης.  

    Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, το μέλος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Κεντρικής Ελλάδας, Θανάσης Μούτσιος, η δουλειά τους έχει περιοριστεί πλέον, στις σχολικές εκδρομές και στον θρησκευτικό τουρισμό, τον οποίο επιλέγουν ως επί το πλείστον, άνθρωποι κάποιας ηλικίας, οι συντάξεις των οποίων έχουν περικοπεί.   Αξίζει να σημειωθεί πως η κρίση στον κλάδο είναι τέτοια που ανάγκασε πολλούς ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων να βάλουν λουκέτο.

Ενδεικτικά στο Βόλο, από 80 τουριστικά που υπήρχαν πριν 5-6 χρόνια έχουν απομείνει μόνο 30, πολλοί από τους ιδιοκτήτες των οποίων, μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες τους.   Το πρόβλημα του κλάδου ενέτεινε το γεγονός ότι μέρος του μεταφορικού έργου των τουριστικών γραφείων εκτελούνταν εδώ και χρόνια και από τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ, βάσει μιας κατ’εξαίρεση διάταξης που είχε θεσπιστεί και τους επέτρεπε τη διενέργεια εκδρομών.  

Η της διάταξης αυτής ήταν ένα πάγιο αίτημα του κλάδου που τελικά, υλοποιήθηκε ύστερα και από δικαστικούς αγώνες και ήδη, από το υπουργείο Τουρισμού κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, η σχετική εγκύκλιος, η οποία ενημερώνει ότι «τα ΚΤΕΛ έχουν απολέσει το δικαίωμα να πραγματοποιούν οποιοδήποτε άλλο έργο πέραν του συγκοινωνιακού και ιδιαιτέρως, τις ημερήσιες εκδρομές μαθητών της Δημόσιας Εκπαίδευσης, με ολική μίσθωση, όταν εκτελούνται χωρίς διανυκτέρευση των εκδρομέων».

  Όπως είπε ο κ. Μούτσιος, η Ομοσπονδία βρίσκεται αυτή την στιγμή, στη φάση ενημέρωσης των διαφόρων φορέων και οργανισμών (Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Συλλόγους κ.λπ.) για την αλλαγή που επήλθε στο καθεστώς των εκδρομών.  

Πεποίθηση αποτελεί δε, πως μετά την εξέλιξη αυτή, θα υπάρξει κάποια ανάκαμψη στον κλάδο των οργανωμένων εκδρομών.

Πρέπει βέβαια, να επισημανθεί ότι τα ΚΤΕΛ θα μπορούν να διενεργούν εκδρομές, μόνο εφόσον συστήσουν ξεχωριστή εταιρεία για τον σκοπό αυτό, με στόλο λεωφορείων που θα είναι ξεχωριστός και διακριτός από αυτόν των ΚΤΕΛ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθίγγανοι αποπειράθηκαν να κλέψουν σίδερα από το 304 ΠΕΒ #304ΠΕΒ - https://t.co/77vUkRJTWG -

  • Σύγχρονο αστικό πάρκο στη συνοικία Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου #συνοικίαΓερμανικών - https://t.co/ae8Lawr4zd -

  • Εκδηλώσεις στη μνήμη Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος #μνήμηΕβραίων - https://t.co/OIfBRsRJQo -

"Αλιεύοντας" την είδηση