Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μειωμένο το μεταφορικό έργο των τουριστικών γραφείων
Μειωμένο  το μεταφορικό έργο των τουριστικών γραφείων

Μειωμένο το μεταφορικό έργο των τουριστικών γραφείων

Μειωμένο κατά 50% – 60%  είναι το μεταφορικό των τουριστικών γραφείων, καθώς οι οργανωμένες εκδρομές με έχουν περιοριστεί  στα χρόνια της κρίσης.  

    Όπως δήλωσε στο Δίκτυο ς της ΕΡΤ, το μέλος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Κεντρικής Ελλάδας, Θανάσης Μούτσιος, η δουλειά τους έχει περιοριστεί πλέον, στις σχολικές εκδρομές και στον θρησκευτικό τουρισμό, τον οποίο επιλέγουν ως επί το πλείστον, άνθρωποι κάποιας ηλικίας, οι των οποίων έχουν περικοπεί.   Αξίζει να σημειωθεί πως η κρίση στον κλάδο είναι τέτοια που ανάγκασε πολλούς ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων να βάλουν λουκέτο.

Ενδεικτικά στο Βόλο, από 80 που υπήρχαν πριν 5-6 χρόνια έχουν απομείνει μόνο 30, πολλοί από τους ιδιοκτήτες των οποίων, μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες τους.   Το πρόβλημα του κλάδου ενέτεινε το γεγονός ότι μέρος του μεταφορικού υ των τουριστικών γραφείων εκτελούνταν εδώ και χρόνια και από τα Υπεραστικά , βάσει μιας κατ'εξαίρεση διάταξης που είχε θεσπιστεί και τους επέτρεπε τη διενέργεια εκδρομών.  

Η κατάργηση της διάταξης αυτής ήταν ένα πάγιο αίτημα του κλάδου που τελικά, υλοποιήθηκε ύστερα και από δικαστικούς αγώνες και ήδη, από το υπουργείο Τουρισμού κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, η σχετική εγκύκλιος, η οποία ενημερώνει ότι «τα έχουν απολέσει το δικαίωμα να πραγματοποιούν οποιοδήποτε άλλο έργο πέραν του συγκοινωνιακού και ιδιαιτέρως, τις ημερήσιες εκδρομές της Δημόσιας Εκπαίδευσης, με ολική μίσθωση, όταν εκτελούνται χωρίς διανυκτέρευση των εκδρομέων».

  Όπως είπε ο κ. Μούτσιος, η Ομοσπονδία βρίσκεται αυτή την στιγμή, στη φάση ενημέρωσης των διαφόρων φορέων και οργανισμών (Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Συλλόγους κ.λπ.) για την αλλαγή που επήλθε στο καθεστώς των εκδρομών.  

Πεποίθηση αποτελεί δε, πως μετά την εξέλιξη αυτή, θα υπάρξει κάποια στον κλάδο των οργανωμένων εκδρομών.

Πρέπει βέβαια, να επισημανθεί ότι τα ΚΤΕΛ θα μπορούν να διενεργούν εκδρομές, μόνο εφόσον συστήσουν ξεχωριστή εταιρεία για τον σκοπό αυτό, με στόλο λεωφορείων που θα είναι ξεχωριστός και διακριτός από αυτόν των ΚΤΕΛ.

"Αλιεύοντας" την είδηση