Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα
Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Μειωμένα τέλη θα καταβάλουν στο τέλος του έτους όσοι είχαν αγοράσει μεταχειρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πλέον, για τον υπολογισμό των τελών θα λαμβάνεται υπόψη το έτος πρώτης ταξινόμησης σε χ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι το έτος ταξινόμησης στην Ελλάδα. Δηλαδή εάν κάποιος αγόρασε μεταχειρισμένο το 2004 από την Ελλάδα, το οποίο είχε ταξινομηθεί το 2002 για παράδειγμα στη Γαλλία, θα πληρώσει μικρότερο τέλος, καθώς θα ληφθεί υπόψη το έτος της πρώτης ταξινόμησης.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης, η εφαρμογή της οποίας θα οδηγήσει σε χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας τους ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων, λόγω μεγαλύτερης παλαιότητας.

Για παράδειγμα, σε εισαγόμενο μεταχειρισμένο Ι.Χ. 1.600 κυβικών από ευρωπαϊκή χ, το οποίο ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004, αλλά η πρώτη ευρωπαϊκή ταξινόμηση ήταν το 2000, με το ισχύον σύστημα επιβαρύνεται με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 265 ευρώ. Με τις αλλαγές, από το τα τέλη κυκλοφορίας για το ίδιο αυτοκίνητο μειώνονται σε 250 ευρώ.

Στο μεταξύ, το οικονομικό επιτελείο της ς έχει ανακοινώσει ότι ενδεχομένως να γίνουν μικρές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του με στόχο να μειωθούν τα τέλη για τα παλαιά υψηλού κυβισμού, ώστε να περιορισθεί το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση