Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα
Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Μειωμένα κυκλοφορίας θα καταβάλουν στο τέλος του έτους όσοι είχαν αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πλέον, για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας θα λαμβάνεται υπόψη το έτος πρώτης ταξινόμησης σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι το έτος ταξινόμησης στην Ελλάδα. Δηλαδή εάν κάποιος αγόρασε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το 2004 από την Ελλάδα, το οποίο είχε ταξινομηθεί το 2002 για παράδειγμα στη Γαλλία, θα πληρώσει μικρότερο τέλος, καθώς θα ληφθεί υπόψη το έτος της πρώτης ταξινόμησης.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης, η εφαρμογή της οποίας θα οδηγήσει σε χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας τους ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων, λόγω μεγαλύτερης παλαιότητας.

Για παράδειγμα, σε εισαγόμενο μεταχειρισμένο Ι.Χ. 1.600 κυβικών από ευρωπαϊκή χώρα, το οποίο ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004, αλλά η πρώτη ευρωπαϊκή ταξινόμηση ήταν το 2000, με το ισχύον σύστημα επιβαρύνεται με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 265 ευρώ. Με τις αλλαγές, από το 2017 τα τέλη κυκλοφορίας για το ίδιο αυτοκίνητο μειώνονται σε 250 ευρώ.

Στο μεταξύ, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ανακοινώσει ότι ενδεχομένως να γίνουν μικρές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 με στόχο να μειωθούν τα τέλη για τα παλαιά αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού, ώστε να περιορισθεί το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

  • Το πρόγραμμα μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωναϊού  στη Θεσσαλία       - https://t.co/G9KCmS8asD… -

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

"Αλιεύοντας" την είδηση