Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μήνυση Γαληνού κατά παντός για τη Μόρια
Μήνυση Γαληνού κατά παντός για τη Μόρια

Μήνυση Γαληνού κατά παντός για τη Μόρια

Με παραστατικό τρόπο και άκρως μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στη Μόρια ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος χθες κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα όσα «παράνομα» συμβαίνουν στον καταυλισμό.

Ο κ. Γαληνός τονίζει ότι στο ΚΥΤ θα έπρεπε να διαμένουν 1.800 άτομα ενώ οι φιλοξενούμενοι την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασαν τις 6.500.

«Δυστυχώς, όμως, εδώ και δύο χρόνια, ειδικά δε εφέτος, εγκλωβίστηκε και συνωστίζεται άκρως υπερβολικός αριθμός πολιτών τρίτων χωρών και ευάλωτων ομάδων (άνδρες, γυναίκες, μεταξύ των οποίων και κάποιες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη, και παιδιά αδιακρίτως), ανερχόμενος κατ’ εκτίμηση σε πάνω από έξι χιλιάδες άτομα», τονίζει στη μήνυσή του.

Περιγράφει επίσης ότι οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι σχεδόν ανύπαρκτες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει τόσο η ζωή των μεταναστών όσο και των εργαζομένων στη Μόρια.

Ο δήμαρχος αναφέρεται στις φήμες για πορνεία και διακίνηση ναρκωτικών εντός του hotspot και επισημαίνει ότι οι δύσκολες συνθήκες εντός του καταυλισμού προκαλούν ψυχολογικά προβλήματα στους διαμένοντες και οδηγούν σε βίαιες συγκρούσεις. «Βιώνουν καθημερινά σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έχουν οδηγηθεί σε απόπειρες αυτοκτονίας ή έχουν αυτοτραυματιστεί, άλλοι δε προκειμένου να επιβιώσουν προβαίνουν σε σοβαρές παραβατικές πράξεις, ο ένας εις βάρος του άλλου, με αποτέλεσμα να γεμίζουν καθημερινά τα δικαστήρια της Μυτιλήνης με υποθέσεις παράνομης βίας, σωματικών βλαβών, βιασμών ανηλίκων και άλλων αδικημάτων από όλο το φάσμα του Ποινικού Κώδικα, μεταξύ αλλήλων και κατά δεύτερο λόγο εις βάρος της ζωής και της περιουσίας των γηγενών κατοίκων του νησιού».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Σκύρο ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας - https://t.co/foMN4XTnA8 -

  • Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Παγωνάρης - https://t.co/IfIAkDkaAM -

  • Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - https://t.co/QBBlP835fn -

"Αλιεύοντας" την είδηση