Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μήνυμα Τσίπρα προς Άγκυρα από την Αλεξανδρούπολη: «Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
Μήνυμα Τσίπρα προς Άγκυρα από την Αλεξανδρούπολη: «Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Μήνυμα Τσίπρα προς Άγκυρα από την Αλεξανδρούπολη: «Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Μήνυμα ς, αλλά και αποφασιστικότητας απηύθυνε προς πάσα κατεύθυνση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την Αλεξανδρούπολη, κατά την ομιλία του στην του αγιασμού των υδάτων της πόλης.

Όπως επεσήμανε το μήνυμα φιλίας απευθύνεται προς όλους τους λαούς, καθώς η Ελλάδα αποτελεί φάρο αξιών, και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας.

«Τείνουμε χείρα ς και ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η στην Αλεξανδρούπολη, «στο ανατολικότερο μεγάλο λιμάνι της », όπως είπε χαρακτηριστικά, με την παρουσία και του ιδίου στην του εορτασμού, λέγοντας ότι η πόλη έχει «μεγάλη ιστορία και μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί με ενότητα ομοψυχία και όραμα ώστε να γίνει εμπορικός, ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος και να ναποδείξο0υμε ότι κάνουμε πράξη αυτό που πιστεύουμε βαθειά ότι στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης από τον Εβρο ως το Καστελόριζο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Σε σύντομη ομιλία του πριν την τελετή του αγιασμού ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης είπε ότι οι απαντήσεις του πρωθυπουργού στα προτα της περιοχής αναπαύουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας. Ο Μητροπολίτης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα τη γραφείου πρωθυπουργού και στη Θράκη, «το μέλλον, τη δροσιά, την ομορφιά και τον ευοίωνο οιωνό στα και την ευρύτερη περιοχή όπως είπε χαρακτηριστικά. «Σας παραχωρούμε χώρους για τη δημιουργία του γραφείου, αρκεί να σας έχουμε συνέχεια εδώ, κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Νωρίτερα μετά το πέρας της δοξολογίας, ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος χαιρέτησε τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Σας υποδεχόμαστε με χαρά, και το πρόσωπο και τον θεσμό. Αισθανόμαστε τον ερχομό σας σας, ως μια δυναμική παρουσία που μας λέει να κάνουμε λίγη ακόμη δύναμη και υπομονή και τα καλύτερα θα έρθουν».

 

Πηγή:KATHIMERINI.GR από  ΑΠΕ-

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση