Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη ενάντια στον ΗΙV
Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη ενάντια στον ΗΙV

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη ενάντια στον ΗΙV

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνει, τις τελευταίες δεκαετίες ο ιός HIV έχει στοιχίσει εκατομμύρια παγκοσμίως, αλλά η της ιατρικής έχει μετατρέψει τη νόσο από θανατηφόρα σε μακροχρόνια, χωρίς, όμως, να την έχει εξαλείψει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως οι ασθενείς, πέρα από τη μάχη που δίνουν να κρατηθούν στη , βρίσκονται αντιμέτωποι και με τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζητά από όλους να σταθούμε δίπλα τους. «Να τους δείξουμε στην πράξη τη στήριξή μας στον αγώνα τους. Και βέβαια, να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουν άμεσα πρόσβαση στην απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή», δηλώνει, υπογραμμίζοντας πως όσο πιο σύντομα διαγνωσθεί ο ιός και ξεκινήσει η θεραπευτική αγωγή, τόσο καλύτερα για τον ασθενή και για το κοινωνικό σύνολο. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως «δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός» και συγχαίρει όλους όσοι συμμετείχαν στο «» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 «Τους αξίζουν συγχαρητήρια για το διεθνές , που τους απονεμήθηκε πρόσφατα, για την έρευνα που πραγματοποίησαν με στόχο την πρόληψη νέων λοιμώξεων από τον ιό HIV. Ακόμη πιο πολλά μπράβο, όμως, τους αξίζουν γιατί με το πολύτιμο επιστημονικό τους απέδειξαν ότι είναι εφικτή η μείωση της εξάπλωσης του AIDS κατά 78% ή κατά 2.000 νέες λοιμώξεις ετησίως στη χ μας. Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε. ια αυτήν την Ελλάδα αξίζει να παλεύουμε καθημερινά», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε το μήνυμα του με μία όπου φέρει κόκκινη κορδέλα, χαρακτηριστικό της μάχης κατά του AIDS.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση