Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη ενάντια στον ΗΙV
Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη ενάντια στον ΗΙV

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη ενάντια στον ΗΙV

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, .

Όπως επισημαίνει, τις τελευταίες δεκαετίες ο ιός HIV έχει στοιχίσει εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως, αλλά η πρόοδος της ιατρικής έχει μετατρέψει τη νόσο από θανατηφόρα σε μακροχρόνια, χωρίς, όμως, να την έχει εξαλείψει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως οι ασθενείς, πέρα από τη μάχη που δίνουν να κρατηθούν στη , βρίσκονται αντιμέτωποι και με τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζητά από όλους να σταθούμε δίπλα τους. «Να τους δείξουμε στην πράξη τη στήριξή μας στον αγώνα τους. Και βέβαια, να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουν άμεσα στην απαραίτητη φαρμακευτική », δηλώνει, υπογραμμίζοντας πως όσο πιο σύντομα διαγνωσθεί ο ιός και ξεκινήσει η θεραπευτική , τόσο καλύτερα για τον ασθενή και για το κοινωνικό σύνολο. Ο κ. ξεκαθαρίζει πως «δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός» και συγχαίρει όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα «» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 «Τους αξίζουν συγχαρητήρια για το διεθνές , που τους απονεμήθηκε πρόσφατα, για την που πραγματοποίησαν με στόχο την πρόληψη νέων λοιμώξεων από τον ιό HIV. Ακόμη πιο πολλά μπράβο, όμως, τους αξίζουν γιατί με το πολύτιμο επιστημονικό τους απέδειξαν ότι είναι εφικτή η μείωση της εξάπλωσης του AIDS κατά 78% ή κατά 2.000 νέες ετησίως στη χώρα μας. Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε. Για αυτήν την Ελλάδα αξίζει να παλεύουμε καθημερινά», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε το μήνυμα του με μία φωτογραφία όπου φέρει κόκκινη κορδέλα, χαρακτηριστικό της μάχης κατά του AIDS.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

  • Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς… - https://t.co/T6tnJ9d7uI -

  • Δεκαέξι παραβάσεις στη Μαγνησία - https://t.co/8fsYBKFEw4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση