Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Το «μήνυμα» του ανασχηματισμού
Το «μήνυμα» του ανασχηματισμού

Το «μήνυμα» του ανασχηματισμού

Η εκκρεμότητα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή, καθώς και ο κύκλος κομματικών διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής χθες και προχθές, δεν επέτρεψαν να αξιοποιηθεί η του Κώστα Ζουράρι ως αφορμή για διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Ούτως ή άλλως, οι αλλαγές στη σύνθεση της ς είχε διαμηνυθεί από το πρωθ περιβάλλον ότι θα γίνουν μετά και την τυπική ολοκλήρωση της τρίτης ς, δηλαδή μετά το αυριανό Eurogroup. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά αύριο και θεωρείται απίθανο κάτι να μην πάει καλά, ολοκληρώνεται με τη συνεδρίαση του Eurogroup ένας κύκλος για την και ανοίγει μια νέα .

Ηδη, εδώ και καιρό συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι το φρεσκάρισμα της σύνθεσης της κυβέρνησης είναι στις προθέσεις του, για μια σειρά από λόγους. Κατ' αρχήν, διότι και με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης ς θα σηματοδοτήσει ότι η κυβέρνηση και η χώρα εισέρχονται σε μια νέα φάση, στην αρχή της ς για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια. Οπότε, με τις επιλογές του έστω και σε δευτερεύουσες θέσεις του υπουργικού συμβουλίου μπορεί να στείλει ένα για τις προτεραιότητες που επιθυμεί να θέσει για την επόμενη ημέρα.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι σημαντική και η πίεση που ασκείται μέσα από το κόμμα. Η εσωκομματική ομαδοποίηση των «53+» αλλά και μεμονωμένα στελέχη σε κάθε ευκαιρία ζητούν να γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση με προσανατολισμό τέτοιο που θα καταδείξει ότι τώρα, στην εξόδου από τα μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά φέρνει στο προσκήνιο το δικό του πρόγραμμα διακυβέρνησης, βάζοντας στο περιθώριο τις επιταγές των δανειστών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση