Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Με μηνιγγίτιδα και όχι χολέρα διαγνώστηκε νεογνό στο Παίδων «Αγία Σοφία»
Με μηνιγγίτιδα και όχι χολέρα διαγνώστηκε νεογνό στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Με μηνιγγίτιδα και όχι χολέρα διαγνώστηκε νεογνό στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Με μηνιγγίτιδα και σηψαιμία και όχι το δονάκιο της χολέρας διαγνώστηκε νεογνό που εισήχθη την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι το νεογνό  εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου «σε επηρεασμένη γενική κατάσταση λόγω εμπυρέτου από οχταώρου, συνοδευόμενο από  εμέτους, μειωμένη σίτιση και ανησυχία από 24ώρου», ενώ το νοσοκομείο σημειώνει ότι «από την κλινική εξέταση εισόδου διαπιστώθηκε επηρεασμένη γενική κατάσταση, αγγειοκινητικές διαταραχές, έντονη ανησυχία και ευερεθιστότητα ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε σπασμούς».

«Από  τον εργαστηριακό έλεγχο διαγνώστηκε σηψαιμία και μηνιγγίτιδα.  Άμεσα μετά τη διάγνωση,  λόγω της υποψίας  λοίμωξης από δονάκιο, το νεογνό το οποίο νοσηλευόταν ήδη σε θερμοκοιτίδα απομονώθηκε και άρχισαν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα επαφής και αντισηψίας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το προσωπικό καθαριότητας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοικτή επιστολή της ΠΕΒ σχετικά με την πανδημική νόσο covid-19 - https://t.co/Bj2ZWG7G4P -

  • Μαθητές σχολείων της Θεσσαλίας στην Αλόννησο για εικονική κατάδυση στο ναυάγιο Περιστέρας και μαθήματα υποβρύχιας α… - https://t.co/loJhN55UUf -

  • Συντηρεί την μονή Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/Drnzp7HtzC -

"Αλιεύοντας" την είδηση