Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μήνυμα Μεϊμαράκη στο εσωτερικό της Ν.Δ.
Μήνυμα Μεϊμαράκη στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Μήνυμα Μεϊμαράκη στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Μήνυμα προς τους εσωκομματικούς διαφωνούντες ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει την «πολύ κακή», όπως τη χαρακτήρισε, «ιδιοκτησίας Τσίπρα-Καμένου» από τη Ν.Δ. έστειλε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Β. Μεϊμαράκης. Ταυτόχρονα, αποσαφήνισε ότι δεν προτίθεται να θέσει όρους προς τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, για δύο λόγους: Πρώτον, διότι όπως είπε, «δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη» και, δεύτερον, γιατί αν η Ν.Δ. καταψηφίσει τη νέα σύμβαση είτε απόσχει από την ψηφοφορία, τότε θα αναλάβει μια τεράστια ευθύνη απέναντι στη χώρα και ταυτοχρόνως ουσιαστικά θα «εκβιάσει» τον κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές, με το επιχείρημα ότι ήταν ο μόνος που σε την στην .

«Εάν η στο σύνολό της δεν ψηφιστεί, θα έχουμε μεγάλη κοινωνική αναταραχή, εθνικό νόμισμα κ.ά. Εμείς στηρίζουμε καθαρά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, θέλουμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και ταυτόχρονα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμένο τα μέτρα που έρχονται –εμείς ζητήσαμε να μετάσχουμε στη διαπραγμάτευση, δεν το δέχθηκαν– είναι ιδιοκτησία δική τους», είπε χαρακτηριστικά, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός του.

Επικριτικός, ήταν, εξάλλου, ο κ. Μεϊμαράκης και έναντι των πιστωτών, λέγοντας ότι «πρέπει να πάρει ένα μάθημα και το κουαρτέτο», διότι δεν μπορεί να διαλύσουν την πρωτογενή παρ για να κάνουν εισαγωγές οι δικοί τους, ούτε να επιβάλουν φορολογία στους εφοπλιστές μόνο και μόνο για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα γερμανικά και ολλανδικά εφοπλιστικά γραφεία.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ χθες, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για δημοκρατίας για το γεγονός ότι φέρνει τη συμφωνία σε δύο άρθρα, παρότι μέχρι σήμερα αποχωρούσε από τη Βουλή, καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. για τη σχετική διαδικασία και για υποκρισία έναντι του λαού. Εδωσε, δε, δίκιο στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή , για το γεγονός ότι αντιδρά στο γεγονός ότι όλα έρχονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Εξέφρασε, επίσης, την πλήρη αντίθεσή του με το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες, διότι, όπως είπε, ο μόνος λόγος γι' αυτές θα είναι να υπερβληθούν τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σε περίπτωση που θα στηθούν κάλπες, η Ν.Δ. θα βγει πρώτο κόμμα. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη Συγγρού είναι η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν νωρίτερα χθες στην κύκλοι του κόμματος, σημειώνοντας ότι οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, αφού κατέρρευσαν «οι μύθοι και οι ψευδαισθήσεις» της. Υπενθύμισαν ακόμη τον ισχυρισμό της ς Τσίπρα ότι θα ακύρωνε τα προηγούμενα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, προσθέτοντας ότι σήμερα προτείνουν ένα νέο, ιδιαίτερα βαρύ, το πιο επώδυνο –τρίτο– μνημόνιο.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση