Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μικρές υλικές ζημιές στην πρωτεύουσα από τον σεισμό
Μικρές υλικές ζημιές στην πρωτεύουσα από τον σεισμό

Μικρές υλικές ζημιές στην πρωτεύουσα από τον σεισμό

Περιορισμένες υλικές ζημιές, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, άφησε πίσω του ο χθεσινός σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στην . Μια παλιά κατοικία στη Δραπετσώνα και ένα ακατοίκητο σπίτι στα Πετράλωνα κατέρρευσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος διερχόμενος πολίτης. Ζημιές καταγράφηκαν σε προσόψεις κτιρίων στο Αιγάλεω, στον Πειραιά και στο Μοναστηράκι.

Ο παλιός ταινιόδρομος των λιπασμάτων στο λιμάνι του Πειραιά κοντά στην πύλη , μια παλιά κατασκευή που είχε χαρακτηριστεί διατηρητέα, κατέρρευσε χωρίς να επηρεάζει όμως την τουριστική κίνηση και τα δρομολόγια των πλοίων. Δυνάμεις της με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ερεύνησαν τα συντρίμμια και βεβαιώθηκαν ότι δεν υπήρχε εγκλωβισμένος άνθρωπος.

Η δέχθηκε πάνω από 30 κλήσεις πολιτών για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες και περισσότερες από 60 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων (σοβάδες, σπασμένες τζαμαρίες και μάρμαρα) από μπαλκόνια και εισόδους σπιτιών και προσόψεις καταστημάτων και για καταγραφή ζημιών. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού δεν υπήρξαν ζημιές σε ιστορικά μνημεία της πόλης, με εξαίρεση στο κέντρο της Αθήνας όπου λύγισε ο σταυρός στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Σύμφωνα με της Εφόρου Αρχαιοτήτων Δυτικής ς κάποιες ζημιές υπήρξαν στη Μονή Δαφνίου, όπου κατακρημνίστηκε το ανατολικό τμήμα του βόρειου εξωτερικού περιβόλου. Πάντως, μηχανικοί της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Εργων πραγματοποιούσαν χθες αυτοψίες στα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του ΥΠΠΟ για την καταγραφή τυχόν ζημιών.

Κανένα κτιριακό ή λειτουργικό πρόβλημα δεν διαπιστώθηκε στα νοσοκομεία της Αττικής. Λίγοι , είτε με δικά τους μέσα είτε με το ΕΚΑΒ, μετέβησαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, ενώ μία έγκυος και ένας ανήλικος με μικροτραυματισμούς θα νοσηλεύονταν προληπτικά.

Μετά την εκδήλωση του σεισμού δόθηκε εντολή να εκκενωθούν όλα τα δημόσια κτίρια. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Ενα ελικόπτερο super puma κι ένα ακόμη συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούσαν πάνω από τη για να αναφέρουν τυχόν υλικές ζημιές, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας μετέβησαν στην ίδια περιοχή.

Η Πυροσβεστική τέθηκε σε γενική επιφυλακή και στις περιπολίες της έλα μέρος 150 οχήματα, 350 πυροσβέστες και 80 επιχειρησιακοί αξιωματικοί. Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής ενεργοποιήθηκαν το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση, καθώς και η προβλεπόμενη υποστηρικτική ομάδα Διαχείρισης Συμβάντων.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση