Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Μία σύλληψη και τέσσερις ταυτοποιήσεις για την επίθεση σε Κουμουτσάκο
Μία σύλληψη και τέσσερις ταυτοποιήσεις για την επίθεση σε Κουμουτσάκο

Μία σύλληψη και τέσσερις ταυτοποιήσεις για την επίθεση σε Κουμουτσάκο

Εντατικές έρευνες διεξήγαγε χθες η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δραστών της ς εναντίον του βουλευτή της Ν.Δ. ιώργου Κουμουτσάκου, το απόγευμα της Πέμπτης μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας καξαν στο συμπέρασμα ότι στην κατά του κ. Κουμουτσάκου πήραν μέρος πέντε άτομα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί. Μάλιστα, χθες το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου που φέρεται να είχε ανάμειξη στο συμβάν. Συγκεκριμένα, στα βίντεο του επεισοδίου, ο συλληφθείς εμφανίζεται να μετέχει στην επίθεση κατά του βουλευτή της Ν.Δ. και χθες το απόγευμα επρόκειτο να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Ταυτόχρονα, η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να γνωρίζει την ταυτότητα και των υπολοίπων τεσσάρων ατόμων που μετείχαν στις βιαιοπραγίες της περασμένης Πέμπτης. Σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι αργά χθες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Μάλιστα, η είχε ως επίκεντρο τη Δυτική και συγκεκριμένα το Μενίδι, καθώς προέκυψε ότι δύο από τους δράστες διαμένουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Ανάμεσα στους τέσσερις υπόπτους που ταυτοποιήθηκαν, υπάρχει μια , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από αυτούς έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Ειδικότερα, φέρονται να ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς και να έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις κατά μεταναστών.

Νωρίτερα, στον 6ο όροφο της ΑΔΑ είχαν προσαχθεί πάνω από 20 άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή στο επεισόδιο. Εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς, ωστόσο όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, καθώς δεν αποδείχθηκε ανάμειξή τους στο περιστατικό. Η διαδικασία των προσαγωγών ξεκίνησε ήδη από το βράδυ της Πέμπτης και συνεχίστηκε στη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ όσων πέρασαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ ήταν και στέλεχος της Χρυσής Αυγής, γνωστό με το προσωνύμιο «γυμναστής». Πρόκειται για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Αθηνών στις εκλογές του 2014 με τον συνδυασμό της Παρότι αστυνομικοί φέρονται να τον αναγνώρισαν σε βίντεο από τα επεισόδια, εξεταζόμενος από αστυνομικούς προέβαλε άλλοθι και τελικά αφέθηκε ελεύθερος δίχως να σχηματισθεί σε βάρος του δικογραφία. Πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έκανε ευθεία αναφορά σε ταυτο τεσσάρων ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση