Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μία νεκρή από τις βροχοπτώσεις στην Πελοπόννησο
Μία νεκρή από τις βροχοπτώσεις στην Πελοπόννησο

Μία νεκρή από τις βροχοπτώσεις στην Πελοπόννησο

Μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πήδημα της Καλαμάτας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, από την έντονη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τα τελευταία 24ωρα.

Όπως ανέφερε, η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ισόγειο οίκημα και δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

 Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το στο του χωριού έφτασε τα δύο . Παράλληλα, ο δήμαρχος είπε πως 7 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην Καλαμάτα, έχουν πνιγεί, ενώ 80 παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους παραμένουν αποκλεισμένα στην φοιτητική εστία.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 150 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η πυροσβεστική στον Πύργο Ηλείας, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν σε σπίτια και καταστήματα.

Υδροστρόβιλοι έπληξαν το Κατάκολο και τον Λαγανά υ, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν και να προκληθούν ζημιές, ενώ έντονα προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση δημιούργησε το βράδυ της Τρίτης η καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, στη Μαγνησία. Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος.

Έντονες , καταγράφηκαν και  στην Κυλλήνη, ενώ χαλάζι έπεσε στην .

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία το βράδυ και στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων. Από την ισχυρή νεροποντή αδιάβατος έγινε ο δρόμος στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς.

Επί ποδός ήταν όλη τη νύχτα -και παραμένει- η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της ς εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια -υπόγεια και ισόγεια- κυρίως στον Δήμο Θερμαϊκού και στην Αγια Τριάδα.

Σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια.

Κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Επανομής – Νέας Μηχανιώνας.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση