Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μία, και ιταλική, προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Μία, και ιταλική, προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μία, και ιταλική, προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με μοναδική προσφορά αυτή της ιταλικής Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝ.

Αντιθέτως, για την  ΕΕΣΣΤΥ (εταιρεία συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού) δεν κατατέθηκε προσφορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ και η ιδιωτικο της ΤΡΑΙΝ κινήθηκε στη λογική της μοναδικής προσφοράς καθώς, τελικά, οι δύο άλλοι δδικητές,  οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι Rossiyskie Zheleznye Dorogi και η ΕΚ Τέρνα, δεν κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές.

Αντιστοίχως, δεν υπήρξε τελικά μνηστήρας για την ΕΕΣΣΤΥ παρά το αρχικό ενδιαφέρον από τη γαλλική Alstom σε κοινοπραξία με τον όμιλο Κοπελούζου, τη Siemens και τους ρωσικούς σιδηροδρόμους σε κοινοπραξία με την ΕΚ-Τέρνα.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει επισήμως το ποσόν που ελπίζει να αντλήσει από την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO. Πηγές κοντά στη διαδικασία το έχουν υπολογίσει κοντά στα 50 εκατ. , με ανεξάρτητους εκτιμητές πάντως να το περιορίζουν, και για τις δύο εταιρείες, στα 35 εκατομμύρια.

Να σημειωθεί πως η ιδιωτικο αυτή δεν αποτελεί μόνον μνημονιακή υποχρέωση αλλά και μέρος της προ ετών ς με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τακτοποίηση του ζητήματος των κρατικών επιδοτήσεων στην ελληνική σιδηροδρομική . Ενδεχόμενη αδυναμία εξεύρεσης επενδυτή θα καταστήσει απαιτητές επιδοτήσεις ύψους 700 εκατομμυρίων, που η Κομισιόν έκρινε ως παράνομες, και θα οδηγήσει σε αυτόματο λουκέτο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση