Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μέτρα στήριξης των νησιών του Αιγαίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός
Μέτρα στήριξης των νησιών του Αιγαίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Μέτρα στήριξης των νησιών του Αιγαίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Δέσμη μέτρων που αφορά την ανάπτυξη ίσων ευκαιριών για τα νησιά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του από την ακριτική Νίσυρο, όπου βρίσκεται μαζί με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, καθώς και βουλευτές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

«Η Ελλάδα είναι νησιωτική. Οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτα την στήριξή μας στους νησιώτες» ανέφερε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.

 «Σήμερα ανακοινώνουμε μέτρα για τα νησιά που σηκώνουν όλο το βάρος του προσφυγικού. Τα νησιά της πρώτης γραμμής θα απαλλαγούν από την αύξηση του ΦΠΑ όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα. Πρόκειται για τα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δωδεκανήσων», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

«Σηκώνουν όλο το βάρος της υποδοχής και της φιλοξενίας, και τελικά ολόκληρο το βάρος της Ευρώπης. Οι πολίτες των νησιών αυτών πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, να αισθάνονται ότι η χώρα μεριμνά γι’ αυτούς», προσέθεσε.

Πρόθεση για ανασύσταση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και ενίσχυση του ακτοπλοϊκού δικτύου συνδυασμένων μεταφορών ανήγγειλε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. «Χρειάζεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός παραγωγικής ανασυγκρότησης των νησιών», σχολίασε.

Σχετικά με τον τομέα της Υγείας, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να διασφαλίσουμε την πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία σε όλους», ενώ τόνισε πως γίνονται προσπάθειες να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στον τομέα της υγείας.

«Πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μην υπάρχει κανένα νησί στην Ελλάδα χωρίς τη μόνιμη παρουσία ενός γιατρού», τόνισε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έθιξε το ζήτημα της επάρκειας νερού, ανακοινώνοντας επέκταση των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης και σε άλλα ακριτικά νησιά, ενώ ανακοίνωσε δύο αναπτυξιακά προγράμματα με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του έκανε αναφορά στην ενίσχυση που θα διαθέσει σε χαμηλοσυνταξιούχους λέγοντας: «Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας, αλλά δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για να δώσουμε τις υπερβάσεις σε όσους έχουν ανάγκη, δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για το που θα διαθέσουμε τα χρήματα».

«Στη Νίσυρο χτυπά σήμερα η καρδιά της Ελλάδας», είχε πει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο. Στο πλαίσιο της αντιφώνησής του ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η ελληνική Πολιτεία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νησιωτών με έργα και ότι θα συμβάλει στην αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων των νησιών.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση