Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Μετωπική» Θεοχαρόπουλου – Κουβέλη για τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ
«Μετωπική» Θεοχαρόπουλου – Κουβέλη για τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

«Μετωπική» Θεοχαρόπουλου – Κουβέλη για τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

«Η Κεντρική Επιτροπή του κόμμτός μς είναι αρμόδια για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συνεδρίου, έχει την ευθύνη της διεύθυνσης του κόμματος και αποφασίζει για το σύνολο της πολιτικής της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, απαντώντας στην που εξαπέλυσε νωρίτερα ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κους, με αφορμή τη συνεργασία με το ΟΚ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη δημοκρατικής συμπαράταξης με το ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού υ του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς. Οι ατομικές πορείες στη συνέχεια είναι σεβαστές αλλά δεν αφορούν την Δημοκρατική Αριστερά», προστίθεται στην ανακοίνωση, που συνεχίζει:

«Είναι αξιοσημείωτο ότι ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι θα συγκαλέσει συνδιάσκεψη στελεχών και μελών ερήμην των οργάνων του κόμματος. Πράγματι είναι λυπηρές τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και ξένες πρακτικές προς την ΔΗΜΑΡ. Δεν τιμούν την ιστορία κανενός. Ο τέως πρόεδρος, παρά την απόφαση του κόμματος, δήλωσε ότι «η συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση». Στην Κεντρική Επιτροπή όμως πρότεινε την αναμονή και τη μη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές. ίνεται φανερό ότι οι ατομικές και προσωπικές στάσεις που επιδιώκουν την προσχώρηση σε οποιονδήποτε φορέα δεν αφορούν τη Δημοκρατική Αριστερά. Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε συμπαράταξη με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής της αυτονομίας. Είναι πρόδηλη η προσπάθεια δικαιολόγησης ατομικών πολιτικών επιλογών μέσα από ανυπόστατα επιχειρήματα διαδικαστικής φύσεως».

Νωρίτερα, την διαφωνία του με τις κινήσεις της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ στην κατεύθυνση της εκς σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε με δήλωσή του ο Φώτης Κους, προαναγγέλοντας συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος για τον καθορισμό της στάσης τους εν όψει των εκλογών.

Στην δήλωσή του ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη» του για το γεγονός ότι «η Δημοκρατική Αριστερά μετατρέπεται σε πεδίο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών ξένων προς τις παραδόσεις της ανανεωτικής Αριστεράς».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση