Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μετωπική για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ
Μετωπική για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ

Μετωπική για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ

Η κατάσταση στην εταιρεία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε., όπως διαμορφώθηκε μετά τη δραστηριοποίηση του έως πρότινος προέδρου του Δ.Σ. της «Αυγής» και πρώην του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου, στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων, προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Οι εξελίξεις έριξαν και το τελευταίο φύλλο συκής και αποκάλυψαν την γύμνια, την αδίστακτη φύση, αλλά και τον τρομακτικό κυνισμό αυτής της κυβέρνησης. Επιχειρείτε τον έλεγχο των ΜΜΕ και με τους εκδότες. Πρώτα, τους καταγγείλατε όλους ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια, κύριε , συναλλαχθήκατε μαζί τους, τους συναντούσατε στα κρυφά. Κάποιοι συμβιβάστηκαν, έκαναν τις εφημερίδες τους “γραφεία Τύπου” της κυβέρνησης. Αλλους, όμως, τους εκβιάζετε, χρησιμοποιώντας τις δικαστικές τους εκκρεμότητες. Χρησιμοποιήσατε ακριβώς αυτές τις δικαστικές εκκρεμότητες, για να επιχειρήσετε να πάρετε τον έλεγχο του ΔΟΛ, βάζοντας ως τοποτηρητή τον κ. Μουλόπουλο. Η κυβέρνησή σας δεν έχει κανέναν απολύτως ηθικό φραγμό. Είστε ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και των μεθοδεύσεων», τόνισε ο κ. .

«Επιχειρείτε να φτιάξετε το “ΣΥΡΙΖΑ News”. Επιβάλλετε τον κ. Μουλόπουλο στον ΔΟΛ. Πρόκειται για μία ακόμη μάταιη προσπάθεια να στήσετε ένα καθεστώς την που καταρρέετε. Ενα υπερχρεωμένο μέσο γίνεται υποχείριο της κυβέρνησής σας», είπε η κυρία . «Η κυβέρνηση, μετά τις προσπάθειες συνεννόησης με τη διαπλοκή, αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και αναλαμβάνει η ίδια πλέον, με τους ανθρώπους της, τους δημοσιογραφικούς ομίλους», σχολίασε, από την πλευρά του, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρωθυπουργός, αφού απέρριψε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε, όχι «φωτογραφικά» αλλά για το σύνολο του Τύπου, να προχωρήσει σε διαμόρφωση ενός «θεσμικού πλαισίου», υπό τον όρο πως θα υπάρξει για κάτι τέτοιο «μεγάλη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων». Ο πρόεδρος της έας Δημοκρατίας εμφανίστηκε επιφυλακτικός και ζήτησε λεπτομέρειες της προτάσεως : «Δεν κατάλαβα αυτά τα οποία είπατε εδώ πέρα, ότι, εάν υπάρχει κάποιου είδους διακομματική συναίνεση, μπορούμε να βρούμε ένα πλαίσιο το οποίο να ισχύει για όλες τις εταιρείες που έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Θα ήθελα να μου το εξηγήσετε λίγο περισσότερο αυτό. Διότι, εάν είναι να φορτώσουμε πάλι τα χρέη των επιχειρήσεων στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων, εμείς σε τέτοιες λογικές δεν πρόκειται να συμμετέχουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Είμαστε σύμφωνοι ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια διάσωσης των εντύπων και όχι διάσωσης των ιδιοκτητών των εντύπων. Και αυτή η προσπάθεια έχει γίνει στο . Αυτή η προσπάθεια έχει γίνει στη αλλία επί Σαρκοζί, έχει γίνει στην Ιταλία επί Ρέντσι. Πρέπει να το κάνουμε», είπε από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση