Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μετατάξεις εργαζομένων από ΟΛΠ και ΟΛΘ
Μετατάξεις εργαζομένων από ΟΛΠ και ΟΛΘ

Μετατάξεις εργαζομένων από ΟΛΠ και ΟΛΘ

Με μετατάξεις εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης σε ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα επιχειρεί η κυβέρνηση να βάλει τέλος στις απεργιακές των συνδικαλιστών που έχουν παραλύσει τα δύο μεγάλα της χώρας. Παράλληλα σήμερα συνέρχεται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του για να επικυρώσει τη σύμβαση παραχώρησης με την οποία η Cosco θα κληθεί να λειτουργήσει το λιμάνι. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας χαρακτήρισε τις επιπτώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων στα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη καταστροφικές. Εχει μάλιστα ζητήσει ήδη από τις διοικήσεις των δύο εισηγμένων να χρησιμοποιήσουν ένδικα μέσα για να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία τους. Ομως μια τέτοια κίνηση προσκρούει στην πολιτική βούληση του Θοδωρή Δρίτσα

Το θέμα των μετατάξεων συζητήθηκε σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο την Τετάρτη το βράδυ, και ο Nαυτιλίας Θ. σε επιστολή του προς τα συνδικάτα των εργαζομένων, με τα οποία συναντήθηκε την Πέμπτη, αναφέρει πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται, κατ’ αρχήν σε θετική κατεύθυνση, ύστερα από αιτήματα, νομοθετική ρύθμιση για την παροχή στους εργαζομένους του Α.Ε. και του Α.Ε. δυνατοτήτων μετάταξης σε ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, πως το αναγκαίο θα ανακοινωθεί τα συντομότερο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Στον ΟΛΠ απασχολούνται 1.121 εργαζόμενοι με βάση τα στοιχεία για τη χρήση του 2015. Η σχετική ετήσια οικονομική της εισηγμένης αναφέρει πως «το μέγιστο και καθοριστικό μέγεθος των λειτουργικών εξόδων αποτελούν οι αμοιβές προσωπικού, που αγγίζουν το 51,1% των συνολικών εξόδων κατά τη χρήση του 2015 και ανήλθαν σε 51,5 εκατ. ευρώ». Αντίστοιχα, ο στα τέλη του 2015 απασχολούσε 420 εργαζομένους και οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού ανήλθαν στα 14,132 εκατ. ευρώ.

Παραμένει βεβαίως προς διευκρίνιση το κατά πόσον θα γίνει αποδεκτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για μετατάξεις και σε ποιο εύρος οι εργαζόμενοι θα κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να βρει αντίθετο τον επενδυτή ο οποίος απροσδόκητα μπορεί να βρεθεί με περιορισμένο το μισθολογικό κόστος. Κόστος το οποίο, βέβαια, θα μετακυλισθεί στον δημόσιο προϋπολογισμό σε βαθμό επίσης άγνωστο, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν όποιοι μεταταχθούν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις ίδιες αμοιβές με αυτές που λαμβάνουν τώρα.

Οσοι παραμείνουν στους δύο υπό ιδιωτικοποίηση λιμένες, πάντως, θα έχουν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο αλλαγής του γενικού κανονισμού προσωπικού, καθώς η διατήρηση του ισχύοντος δεν προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης. Ούτε όμως και η αλλαγή του. Ετσι, ο Ναυτιλίας, επικαλούμενος γνωμοδότηση του γενικού γραμματέα του (σ.σ. στη γνωμοδότηση επακριβώς αναφέρεται «έχουμε την άποψη»), αναφέρει στα προεδρεία των συνδικάτων των λιμενεργατών πως αυτή η γνωμοδότηση είναι «ισχυρό εργαλείο για τους εργαζομένους». Το πώς μπορεί να αναμένει κανείς μια ιδιωτική επιχείρηση να λειτουργήσει με έναν κανονισμό εργασίας δημόσιου οργανισμού είναι άλλο θέμα, αναφέρουν στο λιμάνι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση