Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Μεταρρυθμίσεις και νέα βιομηχανική πολιτική ζητεί ο ΣΕΒ
Μεταρρυθμίσεις και νέα βιομηχανική πολιτική ζητεί ο ΣΕΒ

Μεταρρυθμίσεις και νέα βιομηχανική πολιτική ζητεί ο ΣΕΒ

Την επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων για την παραμονή της χς στην Ευρωζώνη αντανακλά το αποτέλεσμα της κάλπης, σύμφωνα με τον , καταργώντας στην πράξη τη διαίρεση μεταξύ «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» δυνάμεων. Εκφράζει επίσης, όπως σημειώνει ο στην πρώτη μετεκλογική παρέμβασή του, «μια ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση να εργαστούμε όλοι μας, ώστε να έρθουν και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, χωρίς άλλες ψευδαισθήσεις και χρονοτριβές».

Ο ΣΕΒ υπενθυμίζει ότι η νέα κυβέρνηση έχει μια καθαρή εντολή να προχωρήσει μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρώπη και στους Ελληνες πολίτες, και εκφράζει την ελπίδα ότι «η εθνική ανάγκη για ανάπτυξη θα είναι οδηγός τόσο στην επιλογή των προσώπων όσο και για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών», τις οποίες, όπως σημειώνει, ως κοινωνικός εταίρος θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ εμφανίζεται έτοιμος να διαθέσει πόρους και ιδέες στη νέα κυβέρνηση, με τρεις στόχους.

1. Την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

2. Τον σχεδιασμό μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής για την αναβίωση της ς στη χώρα μας.

3. Την της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής με ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να βελτιωθούν δραστικά τα δημόσια .

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ κάνει, επίσης, λόγο για την ολοκλήρωση μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που ξεκίνησε από τις ευρω του Μαΐου 2014, σημειώνοντας ότι μέσα σε αυτή την περίοδο οι επιχειρήσεις, οι και τα δοκιμάστηκαν από επίπονες αναταράξεις, που είχαν σημαντική επίπτωση στα οικονομικά τους. «Ευρωπαϊκός προσανατολισμός και βιομηχανική ανάπτυξη πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά της πολιτικής της νέας κυβέρνησης» τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρης Μαθιός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση