Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Μεταναστεύει» στην Αμερική η ελληνική τυρόπιτα
«Μεταναστεύει» στην Αμερική η ελληνική τυρόπιτα

«Μεταναστεύει» στην Αμερική η ελληνική τυρόπιτα

Τέσσερις φίλοι έχουν βάλει στόχο να φέρουν στο τραπέζι των Αμερικανών υψηλής ποιότητας ελληνικές παραδοσιακές κατεψυγμένες πίτες. Ενθαρρυντική είναι η πρόσφατη βράβευση της DemetraPies στον διαγωνισμό «Re-InspireGreece – FromtheYouthUp».

Έχοντας εικόνα των τάσεων στο παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων, ο Γιώργος Μπάλλας Μηχανολόγος Μηχανικός, σύμβουλος επιχειρήσεων και ο Αλέξανδρος Τούλιας Πολιτικός Μηχανικός, αναλυτής σε μεγάλο επενδυτικό σχήμα στη Γερμανία, αποφάσισαν νωρίς να διαφοροποιηθούν απ’ό τον ανταγωνισμό και να καινοτομήσουν. Εγκαταλείψανε τις πολλά υποσχόμενες επαγγελματικές τους σταδιοδρομίες και ίδρυσαν μια εξαγωγική εταιρεία τροφίμων με κύριο στόχο να προωθήσουν ελληνικά τρόφιμα, υψηλής ποιότητας, στο εξωτερικό.

Αποφάσισαν να ασχοληθούν με το κατεψυγμένο τρόφιμο (κατεψυγμένες ελληνικές παραδοσιακές σπανακόπιτες και τυρόπιτες ) και επέλεξαν την Αμερική ως την κύρια αγορά.

Στην ομάδα προστέθηκαν άλλα δύο άτομα, ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, Πολιτικός Μηχανικός, κάτοικος και ο Δημήτρης Σκαλτσάς, σύμβουλος επιχειρήσεων. «Για μας η έχει λειτουργήσει σαν ένα επιπλέον ερέθισμα για να ασχοληθούμε με πράγματα που αγαπάμε», επισημαίνει ο κ. Σκαλτσάς.

Οι πληροφορίες έδειχναν ότι παρόλο το μεγάλο μέγεθος της Αμερικάνικης αγοράς κατεψυγμένων τροφίμων, «περιμένει» το επόμενο μεγάλο γεγονός, “Τhe Νext Βig Τhing”. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια η λέξη “Greek” στα τρόφιμα, όπως το γιαούρτι, είναι συνώνυμη με την ποιότητα, την και τη νοστιμιά. Τέλος, οι Αμερικάνοι λατρεύουν τις πίτες!

Ο στόχος;οι Δήμητρα να τοποθετηθούν στα αμερικάνικα ράφια μέσα στο 2014.

Η DemetraPies απέκτησαν προφίλ στο για να γνωστοποιηθεί το εγχείρημά της στο ευρύ κοινό.

Διαγωνισμός Re-Inspire Greece – From the Youth Up

Στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας επιχειρηματικότητας, η ομάδα βραβεύτηκε στον επιχειρηματικό διαγωνισμό ως μια απ’ τις πιο πρωτοποριακές νεοφυείς ελληνικές εταιρίες (startupcompany) στο χώρο των τροφίμων.Σκοπός ήταν να επιλεχθούν και να βραβευτούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Το επιχειρηματικό πλάνο της Demetra Pies ξεχώρισε για την ορθότητα του, την καινοτομία και την προοπτική.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση