Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μετά το Πάσχα θα ελεγχθούν καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία
Μετά το Πάσχα θα ελεγχθούν καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Μετά το Πάσχα θα ελεγχθούν καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Μετά το ναμένεται με εξειδικευτούν οι τρόποι με τους οποίους οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία Ελλήνων που διατηρούν σε Ελβετικές .

Αυτό συμφωνήθηκε σήμερα μεταξύ των υπουργών Επικρατείας και αντιμετώπισης της Διαφθοράς με κλιμάκιο του Ελβετικού υπουργείου Οικονομικών, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Ελβετός υφυπουργός Οικονομικών Jacques de Watteville αρμόδιος για διεθνή οικονομικά θέματα.

Στην συνάντηση στο μέγαρο συζητήθηκε η ανάγκη επανεκκίνησης της ς μεταξύ των ελβετικών και των ελληνικών αρχών για θέματα φορολογίας και ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία.

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ελβετικές αρχές «εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία».

Όπως ανέφεραν στη συνάντηση «μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να μην χαθεί και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών διαβίβασης κι ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των δύο χωρών. Τέλος, στη συνάντηση αποφασίστηκε η υλο μιας ς – οδικού χάρτη ως προς τα ζητήματα αυτά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των δύο χωρών συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου αμέσως μετά το .

Πηγή: iefimerida

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση