Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μετά το Πάσχα θα ελεγχθούν καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία
Μετά το Πάσχα θα ελεγχθούν καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Μετά το Πάσχα θα ελεγχθούν καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Μετά το Πάσχα αναμένεται με εξειδικευτούν οι τρόποι με τους οποίους οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία Ελλήνων που διατηρούν σε Ελβετικές .

Αυτό συμφωνήθηκε σήμερα μεταξύ των υπουργών Επικρατείας και αντιμετώπισης της Διαφθοράς με κλιμάκιο του Ελβετικού υπουργείου Οικονομικών, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Ελβετός υφ Οικονομικών Jacques Watteville αρμόδιος για διεθνή οικονομικά θέματα.

Στην συνάντηση στο μέγαρο συζητήθηκε η ανάγκη επανεκκίνησης της συνς μεταξύ των ελβετικών και των ελληνικών αρχών για θέματα φορολογίας και ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων πολιτών στην .

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ελβετικές αρχές «εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην ».

Όπως ανέφεραν στη συνάντηση «μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να μην χαθεί και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις ς και παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών διαβίβασης κι ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των δύο χωρών. Τέλος, στη συνάντηση αποφασίστηκε η υλοποίηση μιας συμφωνίας – οδικού χάρτη ως προς τα ζητήματα αυτά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των δύο χωρών συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου αμέσως μετά το Πάσχα.

Πηγή: iefimerida

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση