Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μετά τις εκλογές η διευρεύνηση των υποθέσεων Χαϊκάλη – Μητρόπουλου
Μετά τις εκλογές η διευρεύνηση των υποθέσεων Χαϊκάλη – Μητρόπουλου

Μετά τις εκλογές η διευρεύνηση των υποθέσεων Χαϊκάλη – Μητρόπουλου

Μετά τις εκλογές θ διερευνηθούν οι υποθέσεις που φορούν τους Παύλο Χαϊκάλη και Αλέξη Μητρόπουλο, όπως αποφάσισε σήμερα ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, με το σκεπτικό, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ότι δεν υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δε θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε .

Ο κ. Χαϊκάλης ελέγχεται για δύο υποθέσεις του. Η πρώτη αφορά παλαιότερη καταγγελία περί χρηματισμού και χρηματιστηριακής συναλλαγής του, και η δεύτερη, φερόμενη εμπλοκή του σε εταιρεία στη Κύπρο, ενώ ο κ. Μητρόπουλος για φορολογικό ζήτημα.

Σε εκκρεμότητα πάντως, μέχρι τότε, θα βρίσκονται και οι υποθέσεις 10 βουλευτών και ευρωβουλευτών που δεν υπέβαλαν, ως υπόχρεοι, δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2013 χρήσης του 2012, 49 άλλων για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταθέσει όλα τα απαραίτητα παραστατικά, όπως για παράδειγμα συμβόλαια, και 31 ακόμα που ελέγχονται, καθώς έχουν αρνητικό πόθεν έσχες και δεν δικαιολογούν πλήρως την περιουσιακή τους κατάσταση.

Στη σημερινή της Επιτροπής Πόθεν Έσχες προσήλθε ο Παύλος Χαϊκάλης, μετά από χθεσινή τηλεφωνική επι που είχε με την κ. Χαραλαμπίδου, προσκομίζοντας και καταθέτοντας σειρά εγγράφων τα οποία, όπως υποστήριξε ο ίδιος, ισχυροποιούν τις αιτιάσεις του ότι δεν έχει καμία εμπλοκή και ανάμειξη με τις κατηγορίες για συμμετοχή του σε εταιρεία.

Τα μέλη της Επιτροπής, αφού άκουσαν την εισήγηση του κ. Χαϊκάλη, ομόφωνα αποφάσισαν ότι πρέπει να ζητήσουν να έχουν στα χέρια τους περισσότερα στοιχεία, μετά τον έλεγχο που θα γίνει από τον αναπληρωτή υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος και είχε αναλάβει την εξέταση της υπόθεσης όταν είχε κατατεθεί η σχετική ερώτηση 25 βουλευτών της Δ.

Παράλληλα, ομόφωνα αποφάσισαν στην επόμενη τους να ανοίξουν εκ νέου την πρώτη υπόθεση που βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη Επιτροπή Πόθεν Έσχες, και αφορά φερόμενη συναλλαγή του κ. Χαϊκάλη με τον Γιώργο Αποστολόπουλο ενόψει της άκαρπης προεδρικής εκλογής τον περασμένο Δεκέμβριο καλώντας και τους δύο σε ακρόαση.

Την , για εξέταση της υπόθεσης του μετά τις εκλογές, πήραν και για τον κ. Μητρόπουλο, παρά το γεγονός ότι ένα μέλος της Επιτροπής, όχι όμως κοινοβουλευτικό, όπως διευκρίνισε η κ. Χαραλαμπίδου, είχε εισηγηθεί να διερευνηθεί σήμερα, καθώς όπως υποστήριξε «υπάρχει πρόβλημα με τη περίπτωση του».

Σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου, μέχρι σήμερα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, από τις 704 συνολικά δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης υπόχρεων βουλευτών και ευρωβουλευτών για το 2013 έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τις 694 από τις οποίες 20 περιπτώσεις εμφανίζονται με μηδενικές καταθέσεις.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση