Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Μετά τις εκλογές η απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές
Μετά τις εκλογές η απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές

Μετά τις εκλογές η απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές

Μετά τις εκλογές θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας επί του αιτήματος αναστολής της απόφασης του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Παναγιώτη Σκουρλέτη με την οποία διακόπηκε η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Η κύρια προσφυγή, με την οποία ζητείται από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και τέσσερα σωματεία εργαζομένων η ακύρωση της υπουργικής απόφασης και η επαναλειτουργία των μεταλλείων, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του στις 2 Οκτωβρίου, ενώ χθες, σε που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, απορρίφθηκε το αίτημα των σωματείων για χορήγηση προσωρινής διαταγής που θα «παγώνει» την υπουργική απόφαση.

Η του Τμήματος Αναστολών του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου (σ.σ. συμμετείχαν οι σύμβουλοι Επικρατείας Ηλίας Μάζος, ο οποίος είναι εισηγητής, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Μαντζουράνης και Αικατερίνη Χριστοφορίδου) διήρκεσε τέσσερις ώρες. Ο εκτελών καθήκοντα προέδρου του κ. Νίκος Σακελλαρίου ζήτησε μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή οι δικηγόροι των εμπλεκομένων μερών να καταθέσουν υπομνήματα. Ο κ. Σακελλαρίου ζήτησε επίσης από τους δικηγόρους του Δημοσίου –μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους– να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που τέθηκαν από τους ανώτατους δικαστές, ενώ ζήτησε υπόμνημα και από τον Φινλανδό τεχνικό της εταιρείας Outotec, η οποία διενήργησε τις δοκιμές για την τεχνική μελέτη του εργοστασίου μεταλλουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη καταθέσει υπόμνημα 45 σελίδων, με το οποίο τάσσεται υπέρ της υπουργικής απόφασης, αφού, όπως λέει, αυτή εκδόθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι η υποβληθείσα τεχνική μελέτη του εργοστασίου μεταλλουργίας δεν είχε συνταχθεί καν σύμφωνα με δοκιμών που έκανε η εταιρεία Outotec στο Πορί της Φινλανδίας.

Επίσης, το Δημόσιο αμφισβητεί την οικονομική ζημία που επικαλείται η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», με το σκεπτικό ότι υπάρχει το μεταλλείο Στρατωνίου, στο οποίο λειτουργεί και το εργοστάσιο εμπλουτισμού προς παραγωγή εμπορεύσιμων συμπυκνωμάτων μολύβδου και ψευδαργύρου, οι εργασίες του οποίου –όπως υποστηρίζεται– ουδόλως θίγονται από την απόφαση του κ. Σκουρλέτη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση