Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μετά την Πρωτοχρονιά το ασφαλιστικό
Μετά την Πρωτοχρονιά το ασφαλιστικό

Μετά την Πρωτοχρονιά το ασφαλιστικό

Για την κρίσιμη μάχη του ασφαλιστικού προετοιμάζεται η κυβέρνηση, καθώς την ανάπαυλα των εορτών θα ακολουθήσει ακόμη ένας γύρος δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές, αλλά και δοκιμασίας για τις αντοχές του κυβερνητικού συνασπισμού. Στο Μέγαρο έχουν καταρτίσει χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις τους και, σύμφωνα με αυτό, η πρόταση της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αναμένεται να κατατεθεί στους θεσμούς αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, με πιθανότερες τις 3 και 4 Ιανουαρίου. Στις 8 Ιανουαρίου αναμένεται η έλευση τεχνικών κλιμακίων, προκειμένου να αρχίσει η επί της πρότασης αυτής, με στόχο το αργότερο στις 15 Ιανουαρίου να κατατεθεί το στη Βουλή.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, Αλέξη , η κυβέρνηση στην πρόταση που θα καταθέσει στους δανειστές θα επιμείνει στην αύξηση των εισφορών ως ισοδύναμο μέτρο για την αποτροπή περικοπών στις κύριες , η οποία προβάλλεται ως η «κόκκινη» γραμμή. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι εναλλακτικά έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις, ανάμεσά τους και η πιθανότητα επιβολής τέλους στις · τονίζουν, ωστόσο, ότι «πρόκειται για ένα σενάριο που δεν πριμοδοτούμε ιδιαίτερα». Μάλιστα, παρά την αντίθεση που κατά καιρούς έχει διατυπωθεί από την πλευρά των εταίρων έναντι ενδεχόμενης αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, στην κυβέρνηση εκφράζουν αισιοδοξία ότι τελικά «θα τα βρούμε».

Ακόμη και αν η κυβέρνηση επιτύχει να αποτρέψει στις κύριες , η ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό θα θέσει σε δοκιμασία τις αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς περιλαμβάνονται σε αυτό δύσκολες ρυθμίσεις. Μάλιστα, κυβερνητικοί βουλευτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους αναφέροντας ότι, ακόμα κι αν διασωθούν οι κύριες , η περικοπή των επικουρικών θα σημάνει για μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων του εισοδήματός τους. Ετσι, μια δεύτερη γραμμή άμυνας την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να καταφέρει να αποτρέψει τις μειώσεις στις χαμηλές επικουρικές συντάξεις. Σε κάθε περίπτωση, το πρωθυπουργικό επιτελείο βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε ενδεχόμενες ενδείξεις απροθυμίας κυβερνητικών βουλευτών να στηρίξουν το για το ασφαλιστικό να εντοπισθούν εγκαίρως και να αποτραπούν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξαπάτηση πολιτών υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε κρυπτονομίσματα #Bitcoin - https://t.co/swekvZHt9X -

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής #ΛύκειοΑργαλαστής - https://t.co/S8qtMYHE2I -

  • Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής #ενορίαΑγίαςΠαρασκευής - https://t.co/FdFdhi4XWB -

"Αλιεύοντας" την είδηση