Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μετ’ εμποδίων προχωρούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Μετ’ εμποδίων προχωρούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Μετ’ εμποδίων προχωρούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης που θ επιβάλει στους συμβολιογράφους να εγγραφούν στο νέο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εξετάζει η , προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διστακτικότητά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί έχουν δεχθεί απειλές ενόψει της ενεργοποίησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και αρνούνται να εγγραφούν στο νέο σύστημα. Μάλιστα, ο των Συμβολαιογράφων έχει αποστείλει στα μέλη του με την οποία τους ζητεί να προχωρήσουν στη διαδικασία για την εγγραφή τους στο νέο σύστημα. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε εισβολή σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο της Αθήνας από μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας», ενώ σύμφωνα με συμβολαιογράφους έχουν δεχθεί πολλές απειλές για κλιμάκωση της ς σε περίπτωση συμμετοχής τους στους ηλεκτρονικούς .

Νέα εμπόδια

Ολα αυτά δημιουργούν νέα εμπόδια και καθυστερήσεις στην εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, εργαλείο που θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ειδικά των αποκαλούμενων στρατηγικών κακοπληρωτών, δηλαδή δανειοληπτών που ενώ μπορούν δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Οι καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των θεσμών, με την να διαβεβαιώνει ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι πλειστηριασμοί με το νέο σύστημα. Ωστόσο, η απροθυμία των συμβολαιογράφων να συμμετάσχουν στη διαδικασία δημιουργεί αμφιβολίες για το αν το σύστημα λειτουργήσει τον Νοέμβριο και για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα υποχρεώνει τους συμβολαιογράφους να εγγραφούν.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση