Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μέρκελ κατά Τουσκ για το κλείσιμο συνόρων
Μέρκελ κατά Τουσκ για το κλείσιμο συνόρων

Μέρκελ κατά Τουσκ για το κλείσιμο συνόρων

«Μονομερή ενέργεια της Αυστρίας και εν συνεχεία των βαλκανικών κρατών» χαρακτήρισε η καγκελάριος Μέρκελ τον εγκλωβισμό προσφύγων στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ εμφανίστηκε ικανοποιημένος στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών για την εξέλιξη αυτή. Αυστριακοί σχολιαστές κάνουν λόγο για «κυνικό σκάνδαλο στην Ειδομένη», καταγγέλλοντας τη μετάθεση ευθυνών μεταξύ πρωτευουσών.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ φροντίζει την εικόνα της ως καλόκαρδης πολιτικού στο θέμα των προσφύγων και επικρίνει σχεδόν καθημερινά την Αυστρία και τις βαλκανικές χώρες για το κλείσιμο των συνόρων. Αλλά δυστυχώς δεν κάνει αγαθοεργίες· αντιθέτως, ο υπουργός της Τόμας ντε Μεζιέρ εμφανίστηκε στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες πολύ ευχαριστημένος “που τελείωσε η παράνομη μετανάστευση στον βαλκανικό διάδρομο”. Κατ’ αυτό τον τρόπο φθάνουν πολύ λιγότεροι πρόσφυγες στη Γερμανία, πράγμα πολύ πρακτικό, αφού την Κυριακή γίνονται εκλογές σε τρία ομόσπονδα κρατίδια», σημειώνει ο σχολιαστής Τόμας Μέγιερ στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ». «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλει να ρισκάρει μια επίσημη έκκληση προς τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να πάνε σε καταυλισμούς. Η οδός των Βαλκανίων έχει κλείσει, αλλά κανείς δεν θέλει να το πει δυνατά, γιατί η Μέρκελ λέει ότι δεν έκλεισε», προσθέτει ο σχολιαστής, μιλώντας για «κυνικό παιχνίδι ανευθυνότητας, με τη μετάθεση ευθυνών από δω και από κει».

Στη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό MDR, η Αγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η «μονομερής» της Αυστρίας και των βαλκανικών χωρών «από τη μία πλευρά, μας φέρνει λιγότερους πρόσφυγες, αλλά, από την άλλη, βάζει την Ελλάδα σε πολύ δύσκολη θέση. Και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαρκέσει. Τα προβλήματα δεν λύνονται αν το αποφασίσει ένας, πρέπει η να είναι σωστή και για τους 28».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση