Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μέρκελ: Δικαίωμά μας να συζητούμε ακόμη και σενάρια προσωρινού Grexit
Μέρκελ: Δικαίωμά μας να συζητούμε ακόμη και σενάρια προσωρινού Grexit

Μέρκελ: Δικαίωμά μας να συζητούμε ακόμη και σενάρια προσωρινού Grexit

Με πάνω από 50 αντιρρησίες το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Α. Μέρκελ και πάνω από 20 το συγκυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ κάμπριελ, θα δώσει σήμερα η γερμανική , με της ολομέλειάς της, το « φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ελληνική . Χθες, η κ. Μέρκελ υπεραμύνθηκε της συζήτησης περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU/CSU).

«Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας να εξετάζουμε και να συζητούμε κάθε δυνατή επιλογή για μια τέτοια κατάσταση», είπε, σύμφωνα με στέλεχος του CDU/CSU.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από τα έγγραφα και τις πληροφορίες που διαβίβασε χθες στις κοινοβουλευτικές ομάδες και τις επιτροπές της ς ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε, το χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται ή κούρεμα.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε, που υπογράφει το έγγραφο, στις πολιτικές των τελευταίων 12 μηνών, «που οδήγησαν σε μια χαλάρωση των πολιτικών μέτρων». Σε αυτό το φόντο, υπάρχει η ετοιμότητα, σε συνδυασμό με ένα μελλοντικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, να εξετασθούν πιθανά μελλοντικά μέτρα ( του χρόνου ς των ομολόγων).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση