Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μέλος της γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος η Μαρία Πετεινάκη
Μέλος της γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος η  Μαρία Πετεινάκη

Μέλος της γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος η Μαρία Πετεινάκη

Την εκλογή της Ελληνίδς υποψηφίας Μαρίας Πετεινάκη, μέλους των Οικολόγων Πράσινων, στην 9μελή ραμματεία του Ευρωπαϊκού Πράσινου τος (EGP), στο Ζάγκρεμπ σήμερα, χαιρετίζει η Εκτελεστική ραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

Η Μαρία Πετεινάκη εκλέχθηκε στον β' γύρο των σχετικών ψηφοφοριών με 52,1 % έναντι 46,8% του Ούγγρου συνυποψήφιου Peter Ungar (Lehet Mas a Politika). Ήδη από τον στο α΄ γύρο έμειναν εκτός, άλλοι τρεις υποψήφιοι οι Boryana Hrissimova (Zelenite, Bulgaria), Robert Krizanic ( Stranka Mladih Zeleni Evrope, Slovenia) και Gheorghe Zugravu, (Partidul Verde Ecologist, Moldova).

Μετά την εκλογή της στην Γραμματεία του ΕΠΚ, η Μαρία Πετεινάκη δήλωσε: «Ευχαριστώ όλα τα μέλη του ΕΠΚ που με εμπιστεύτηκαν για αυτό το έργο. Είναι μία συμβολική νίκη που ενισχύει την υποστήριξη των ΟΠ από το ΕΠΚ, και βοηθά προς μια κοντινότερη και σταθερότερη συν. Εύχομαι να μπορέσω να βοηθήσω για περισσότερη ενότητα στο ΕΠΚ, μεταξύ Βορρά και Νότου, ς και Δύσης, αλλά και για την ενίσχυση του πράσινου κινήματος στην Ελλάδα. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε για μια οικο στροφή της οικονομίας, υπάρχουν οι προϋποθέσεις και έχουμε όλοι μεγάλες προσδοκίες».

Η επιτυχία της Μαρίας Πετεινάκη είναι οπωσδήποτε αποτέλεσμα της πολύχρονης παρουσίας και δράσης της στον Ευρωπαϊκό πράσινο χώρο. Καταδεικνύει όμως για μια ακόμη φορά, την κυρίαρχη των ευρωπαϊκών Πράσινων Κομμάτων να αποδείξουν ουσιαστικά την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και τη στήριξη τους στις πολιτικές επιλογές των Οικολόγων Πράσινων, για έμπρακτη αλλά και δημιουργικά κριτική συν με τον ΣΥΡΙΖΑ και την νέα κυβέρνηση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση