Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μέλος της γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος η Μαρία Πετεινάκη
Μέλος της γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος η  Μαρία Πετεινάκη

Μέλος της γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος η Μαρία Πετεινάκη

Την εκλογή της Ελληνίδας υποψηφίας Μαρίας Πετεινάκη, μέλους των Οικολόγων Πράσινων, στην 9μελή Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (EGP), στο Ζάγκρεμπ σήμερα, χαιρετίζει η Εκτελεστική Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

Η εκλέχθηκε στον β’ γύρο των σχετικών ψηφοφοριών με 52,1 % έναντι 46,8% του Ούγγρου συνυποψήφιου Peter Ungar (Lehet Mas a Politika). Ήδη από τον στο ΄ γύρο έμειναν εκτός, άλλοι τρεις οι Boryana Hrissimova (Zelenite, Bulgaria), Robert Krizanic ( Stranka Mladih Zeleni Evrope, Slovenia) και Gheorghe Zugravu, (Partidul Verde Ecologist, Moldova).

Μετά την εκλογή της στην Γραμματεία του ΕΠΚ, η δήλωσε: «Ευχαριστώ όλα τα μέλη του ΕΠΚ που με εμπιστεύτηκαν για αυτό το έργο. Είναι μία συμβολική νίκη που ενισχύει την υποστήριξη των ΟΠ από το ΕΠΚ, και βοηθά προς μια κοντινότερη και σταθερότερη συνεργασία. Εύχομαι να μπορέσω να βοηθήσω για περισσότερη ενότητα στο ΕΠΚ, μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης, αλλά και για την ενίσχυση του πράσινου κινήματος στην . Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε για μια οικολογική στροφή της οικονομίας, υπάρχουν οι προϋποθέσεις και έχουμε όλοι μεγάλες προσδοκίες».

Η της Μαρίας Πετεινάκη είναι οπωσδήποτε αποτέλεσμα της πολύχρονης παρουσίας και δράσης της στον Ευρωπαϊκό πράσινο χώρο. Καταδεικνύει όμως για μια ακόμη φορά, την κυρίαρχη επιλογή των ευρωπαϊκών Πράσινων Κομμάτων να αποδείξουν ουσιαστικά την αλληλεγγύη τους στην και τη στήριξη τους στις πολιτικές επιλογές των Οικολόγων Πράσινων, για έμπρακτη αλλά και δημιουργικά συνεργασία με τον και την νέα κυβέρνηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση