Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μεϊμαράκης: Σταθερότητα ή αβεβαιότητα η επιλογή των πολιτών
Μεϊμαράκης: Σταθερότητα ή αβεβαιότητα η επιλογή των πολιτών

Μεϊμαράκης: Σταθερότητα ή αβεβαιότητα η επιλογή των πολιτών

Σφές δίλημμ στους πολίτες ότι την 20η Σεπτεμβρίου αποφασίζουν , με νικητή των εκλογών τη Δ, ή αβεβαιότητα με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε στην κοινή μέσω του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα» προειδοποίησε. Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι η Δ θα είναι πρώτο κόμμα.

Παράλληλα, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «κερδοσκόπησαν εις γνώση τους εις βάρος της χώρας»… «Εγώ δεν θα έκανα σενάρια Β' με εκπροσώπους funds» τόνισε.

«Πρώτος Τσίπρας σημαίνει μη ύπαρξη κυβέρνησης (…) αλλά ο Τσίπρας δεν θέλει να βγει πρώτος» τόνισε δε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Ευθέως είπε ο Τσακαλώτος και οι άλλοι ότι θα συμφωνήσει η ΚΟ σε συμπόρευση με άλλα κόμματα. Αν του φύγουν οι 53 και αυτοί που ψηφίσαν ‘παρών' θα έχει πρόβλημα… Και δεύτερος να βγει, θα λακίσουν δεν είναι συμπαγής η ΚΟ του, είναι ο μόνος αρχηγός που είχε τόσες απώλειες σε όλες τις ψηφοφορίες» επισήμανε.

«Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που προβλέπονται στο που ο κ. Τσίπρας δεν τις πιστεύει και δεν τις θέλει. Ο πολίτης καλείται να επιλέξει μεταξύ κανονικότητας και ευρωπαϊκής πορείας ή αν ο Τσίπρας θα κάνει πάλι λανθασμένες συμφωνίες» πρόσθεσε. «Είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και κοντεύει να μας πάρει τα κλειδιά , έμπορος ελπίδας είναι ο Τσίπρας. Αν η χώρα γυρίσει στην κανονικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παει στα φυσιολογικά ποσοστά του 3 με 4%» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας, δεν είμαστε οι ίδιοι» σημείωσε δε για τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι ως πρωθυπουργός θα σχηματίσει μια κυβέρνηση με ικανούς και άξιους. «Θα έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, ως κυβέρνηση δοκιμασμένους και όσους ξέρουν το αντικείμενό τους» τόνισε, ενώ είπε ότι είχε επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους της οποίες όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά σημείωσε ότι είναι «απλώς ηλικιακά νέος… Είναι κάτι το παλιό, βρίζει χωρίς λόγο, λέει πάρα πολλά ψέματα, δεν εφάρμοσε παρά πολλά, έκοψε την 13η που έλεγε και μείωσε και τις » σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Όπως σχολίασε, «το αριστερό συννεφάκι χειροτέρεψε τη ζωή των πιο ευπαθών ομάδων το τελευταίο επτάμηνο».

«Ακολουθεί παλαιοκομματικές μεθόδους. Διχαστικό σύνθημα το παλιό και το νέο και το παλιό μπορεί να συμπορευτεί με το νέο ο ενθουσιασμός των παλιών με την εμπειρία μπορούν να συνδυαστούν».

«Μη θεωρούμε δεδομένη τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα σε οτιδήποτε πάει να διαπραγματευτεί» προειδοποίησε. Διευκρίνισε όμως ότι οι όποιες απόψεις για αποχή από την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων στη ΝΔ συντάχθηκαν με την πλειοψηφία. «Εμείς δεν είμαστε «ρεμπέτ ασκέρ» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με τους 53» σχολίασε.

«Τι κρύβεται πίσω από την άρνησή του για συμφωνία για την εφαρμογή του μνημονίου; Ο Τσίπρας έχει πάρει δρόμο ολοκληρωτισμού» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.  «Στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά διατηρούμε διαφωνίες για τον ΦΠΑ στο 23% στην εκπαίδευση, και σε ρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα» είπε ακόμη. «Εμείς θα διώξουμε το φακελάκι που επανέφερε ο κ. Τσίπρας… Ο γιατρός (σ.σ στον Ευαγγελισμό) γυρίζει πίσω και μετά μιλάμε για τη λίστα Λαγκάρντ που παραγράφεται το Δεκέμβριο.»

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση