Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μεϊμαράκης: Παραμένει στόχος η έξοδος από το ευρώ;
Μεϊμαράκης: Παραμένει στόχος η έξοδος από το ευρώ;

Μεϊμαράκης: Παραμένει στόχος η έξοδος από το ευρώ;

Στθερός στη γρμμή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά εξαιρετικά αιχμηρός για τις επιλογές του κ. Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε χθες, στην πρώτη του συνέντευξη (ΕΡΤ1) ως προέδρος της Ν.Δ., ο κ. Ευάγγελος . Θέτοντας, μάλιστα, διαδοχικά ερωτήματα για τους χειρισμούς Τσίπρα, ο κ. αναφέρθηκε υπαινικτικά και στην τελική συμφωνία που έφερε ο πρωθυπουργός: «Μήπως, τελικά, στόχος παραμένει η έξοδος από το και γι' αυτό αποδέχθηκε ένα τόσο βαρύ πακέτο μέτρων, που θα κάνει τους πολίτες να δυσφορήσουν;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Μεϊμαράκης απέκλεισε τη σύμπραξη της Ν.Δ. με την , υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν έχει ζητηθεί, ενώ σε περίπτωση «μεγάλου συνασπισμού» θα αναδεικνυόταν ως αξιωματική αολίτευση η Χρυσή . Εδειξε, δε, ότι δεν θα διευκολύνει τον κ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, υπαινισσόμενος ότι ο μόνος λόγος θα είναι για να τακτοποιήσει ο πρωθυπουργός τα του οίκου του.

Το ζήτημα της στρατηγικής του κόμματος συζητήθηκε ακροθιγώς και στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, που συνεδρίασε χθες. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου επικεντρώθηκαν στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κυριαρχεί στο νομο της Τετάρτης, με τη Ν.Δ. να επιλέγει ως εισηγητή τον κ. Νίκο Δένδια. Η συγκεκριμένη επιλογή ερμηνεύτηκε ως δείγμα των προθέσεων του προέδρου της Ν.Δ. να άρει αποκλεισμούς του παρελθόντος.

Πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση