Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μεϊμαράκης: Οποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί
Μεϊμαράκης: Οποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί

Μεϊμαράκης: Οποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί

Ο πρόεδρος της , , τόνισε ότι την θα λάβει η Κ.Ο. προτείνοντας ωστόσο ο ίδιος την στήριξη της συμφωνίας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχουν δύο επιλογές: Η το Ναι ή Αποχή, καθώς στο πολιτικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες ουδείς πρότεινε καταψήφιση.

“Εγώ δεν μπορώ να εισηγηθώ αποχή για να μην κατηγορηθούμε για τακτικισμούς όταν ζητούσαμε απο τον κόσμο να πει ΝΑΙ στο ” σχολιάζοντας ότι η πρέπει να είναι βασισμένη στην στρατηγική και όχι στην κομματική τακτική. “Αποχή θα σήμαινε αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Ευρώπη” υποστήριξε ο πρόεδρος της και προσέθεσε ότι όποιος διθαφοροποιηθεί αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα και υπάρχει διαδικασία στον κανονισμό της Κ.Ο.”.

Η έμμεση προειδοποίηση Μεϊμαράκη για διαγραφές έρχεται ως απάντηση σε έναν ικανό αριθμό γαλάζιων βουλευτών που δυσανασχετούν με την ψήφιση του Μνημονίου. Ενδεικτικά, μία σειρά βουλευτών όπως οι Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης, Αννα Καραμανλή και ο Δημήτρης Κυριαζίδης έχουν ταχθεί υπέρ της αποχής.

Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση της Κ.Ο. η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δεν απέφυγε και τις αιχμές για την στάση που σε κατά το παρελθόν ο κ. Σαμαράς, καθώς σχολίασε: “Είναι η στιγμή της δικαίωσης για τη ΝΔ, η οποία σε πολλές φάσεις, όχι όμως όλες, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κι έδωσε μάχη για να κρατηθεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό δρόμο”.

“Να αφήσουμε αυτή τη συμφωνία, με τις όποιες λανθασμένες πτυχές της, να παραγάγει αποτελέσματα”, τόνισε απο την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης. “Να υπάρχει δηλαδή επαρκής χρονικός ορίζοντας εφαρμογής της συμφωνίας. Μια ακόμα εκ αναμέτρηση δεν έχει να προσφέρει τίποτε. Το αντίθετο. Θα είναι υπονομευτική της προσπάθειας. Όχι μόνο γιατί οι δεν παράγουν λεφτά, αλλά και γιατί στην παρούσα φάση είναι παράγων αστάθειας για την οικονομία. Λύσεις μπορούν και πρέπει να βρεθούν από την παρούσα …”

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση