Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μεϊμαράκης: Οι εκλογές θα πάνε πολύ πίσω τη χώρα
Μεϊμαράκης: Οι εκλογές θα πάνε πολύ πίσω τη χώρα

Μεϊμαράκης: Οι εκλογές θα πάνε πολύ πίσω τη χώρα

«Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε πρόσφατα δημοσίως ότι θα λύσει τα εσωκομματικά προβλήματα στο συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο. Η προσωπική του αξιοπιστία αυτό επιβάλλει. Κάθε άλλη σκέψη (σ.σ. άμεση στις κάλπες) είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα της χς, αλλά σε κάθε περίπτωση, το πώς θα πορευθεί εφ' εξής είναι αποκλειστική του ευθύνη». Με αυτή τη θέση η ηγεσία της Ν.Δ. αναμένει τις αποφάσεις του Αλ. Τσίπρα, αποφεύγοντας κάθε εκτίμηση σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του, αλλά και κάθε πρόβλεψη όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτυεση αν τελικά ο κ. Τσίπρας επανέλθει στην αρχική σκέψη για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση αμέσως μετά τις 20 Αυγούστου.

Στον απόηχο των έντονων ενστάσεων που εκφράστηκαν από μερίδα «γαλάζιων» βουλευτών πριν από την ψηφοφορία για το 3ο μνημόνιο και αφορούσαν το αν το κόμμα έπρεπε να επιλέξει την αποχή από την κοινοβουλευτική διαδικασία ή και τη δυνατότητα ψήφου κατά συνείδηση, ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. επιχειρεί να χαράξει τον οδικό χάρτη του επόμενου, κρίσιμου διαστήματος. Ο ίδιος, αλλά και πολλοί από τους στενούς συνερ του, εξακολουθούν να εκφράζουν επιφυλάξεις για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να δρομολογήσει την άμεση προσφυγή στις κάλπες, λόγω των αυστηρών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των πιστωτών, αλλά και γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι την επομένη της κάλπης, η χ και η κυβέρνηση θα βρεθούν σε καλύτερη θέση. «Οι εκλογές θα πάνε πολύ πίσω τη χώρα και όποιος τις κερδίσει θα έχει τεράστια προβλήματα», εκτίμησε χαρακτηριστικά χθες ο κ. (Παραπολιτικά 90,1), ο οποίος ταυτόχρονα απέφυγε να δεσμευθεί αν η Ν.Δ. θα συμμετείχε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. «Αν με φωνάξει ο πρωθυπουργός, θα του πω», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρόσθεσε ότι η αστάθεια και αβεβαιότητα που υπάρχουν δεν βοηθούν κανένα και προέβλεψε ότι αν παρ' όλα αυτά οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνοντας τον στρατηγικό στόχο της Ν.Δ. για κατά μέτωπον, σκληρή με την κυβέρνηση σε ζητήματα πέραν της κεντρικής συμφωνίας με τους πιστωτές, που έχουν έντονο κοινωνικό αντίκτυπο, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ζητώντας την παραίτησή της γιατί δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το τεράστιο πρόβλημα της ς.

Ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει ήδη δώσει το στίγμα των προθέσεών του μιλώντας διαρκώς για την ανάγκη επιστροφής στον μεσαίο χώρο, το μεταρρυθμιστικό και κοινωνικό και έχοντας ήδη διασφαλίσει ένα πεδίο μίνιμουμ συνεννόησης με τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη, αλλά και μια ολιγόμηνη ανακωχή στο θέμα της διαδοχολογίας, επικεντρώνει την προσοχή του στο 39% των ψηφοφόρων που είπαν «ναι» στο δημοψήφισμα. Στην κατεύθυνση αυτή, οι συνερ του καταστρώνουν την επικοινωνιακή αντεπίθεση της Συγγρού, η οποία στην αιχμή της έχει το «τρίτο μνημόνιο με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση