Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μεϊμαράκης: Απέναντι σε οποιοδήποτε φόρο
Μεϊμαράκης: Απέναντι σε οποιοδήποτε φόρο

Μεϊμαράκης: Απέναντι σε οποιοδήποτε φόρο

Η πλήρης αντιστροφή ρόλων, σε σχέση με το παρελθόν, επιβεβαιώθηκε χθες όταν ο πρόεδρος της Νέας ς κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατήγγειλε, ουσιαστικά, τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ότι, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ανέλαβε πρωτοβουλίες προκειμένου να ζητήσει τη βοήθεια αρχηγών και επιτρόπων της Ε.Ε. προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. «Εσείς ο αντιμερκελιστής, αυτός που υβρίζατε όλη την , θέλετε τώρα να τους βάλετε να μας μαλώσουν;» αναρωτήθηκε, εν μέσω χειροκροτημάτων, ο κ. Μεϊμαράκης, υπογραμμίζοντας «τέρμα τα ανέκδοτα, η θέση μας είναι δεδομένη ό,τι είναι προς το συμφέρον της χώρας θα το το ψηφίζουμε, ό,τι είναι και υφεσιακό θα μας βρίσκετε απέναντι».

Σε υψηλούς τόνους και, χωρίς την παρουσία του κ. Τσίπρα στα έδρανα (σ.σ. όπως και αντιστρόφως κατά την ομιλία Τσίπρα), ο πρόεδρος της Νέας ς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κατά τη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία ασχολήθηκε με οτιδήποτε άλλο -από τη δικαιολογημένη ενημέρωση για το προσφυγικό μέχρι το σχέδιο για το μέτωπο στο Κερατσίνι και τον νόμο για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ- προκειμένου να αποκρύψει από τους τα μέτρα που εισηγείται. «Δεν αντιμετωπίζονται οι περικοπές και οι φόροι με αναφορές στο παραλιακό μέτωπο στο Κερατσίνι ή στον νόμο για τα ΜΜΕ… φέρτε τα στη Βουλή να τα συζητήσουμε κανονικά» είπε, υπογραμμίζοντας ότι είναι η κυβέρνηση, και όχι η αντιπολίτευση, που θα πρέπει να απολογηθεί για αλλαγή στάσης.

Επίθεση για πόθεν έσχες

Ο πρόεδρος της εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για την του όχι μόνον να παράσχει ασυλία στους υπό έρευνα υπουργούς του αλλά και να σπεύσει να γνωμοδοτήσει ότι δεν υπάρχει θέμα. «Πώς ενημερώθηκε ο κ. Τσίπρας και λέει ότι είναι όλοι αθώοι; Είδε τι έγινε με τα πόθεν έσχες και έβγαλε συμπέρασμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, κάνοντας λόγο για διαπλοκή εξουσιών. Είναι η δικαιοσύνη και οι αρμόδιες επιτροπές που βγάζουν αποφάσεις και όχι η κυβέρνηση, προσέθεσε.

Η ομιλία Μεϊμαράκη ολοκληρώθηκε με μία έντονη αναφορά στα εθνικά θέματα, με αφορμή την πρωτοβουλία του υπ. Εξωτερικών να ζητήσει τη γνώμη των κομμάτων επί της ονομασίας των Σκοπίων αλλά και τη συζήτηση για κοινές ελληνοτουρκικές επιχειρήσεις στα θαλάσσια των δύο χωρών. Χειροκροτούμενος από τους του κόμματος, ο πρόεδρος της χαρακτήρισε την επιστολή του κ. Ν. Κοτζιά «απίθανη και αφελή αν όχι επικίνδυνη», σημειώνοντας ότι για τη Ν.Δ. αυτό το έγγραφο δεν υπάρχει. «Τι ακριβώς θέλει ο υπουργός, να διαπραγματευτούμε μεταξύ μας τα κόμματα;» προσέθεσε σε υψηλούς τόνους. Παραπέμποντας στην εθνική «κόκκινη γραμμή» για σύνθετη ονομασία, τόνισε ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική. Μην το σκεφτείτε καν, ούτε βέβαια το ζήτημα της φύλαξης των συνόρων με την Τουρκία… τα θέματα αυτά τα έχουμε λύσει και βγάλτε τα από τον διάλογο του πολυνομοσχεδίου».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση