Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Μεγαλύτερη απόδειξη τυχοδιωκτισμού και ανευθυνότητας»
«Μεγαλύτερη απόδειξη τυχοδιωκτισμού και ανευθυνότητας»

«Μεγαλύτερη απόδειξη τυχοδιωκτισμού και ανευθυνότητας»

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Ετσι μοιάζει η τακτική που ακολουθεί πλέον το Ποτάμι έναντι της κυβέρνησης, με τον κ. Στ. να αποφεύγει την κατά μέτωπον επίθεση στον Αλ. Τσίπρα, αλλά το κόμμα του να εξαπολύει μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. με κάθε αφορμή.

Τη χθεσινή την έδωσε ο κ. . Πανούσης, ο οποίος σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες αν προχωρούσε σε δημο. Το Ποτάμι όχι μόνον την αξιοποίησε, αλλά εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση. Χαρακτήρισε τις αναφορές Πανούση «τη μεγαλύτερη απόδειξη του τυχοδιωκτισμού και της ανευθυνότητας των » και, φωτογραφίζοντας εμφανώς τον κ. . Βαρουφάκη και όσους υπουργούς συναίνεσαν στη μη της δόσης του ΔΝΤ, τους αποκάλεσε «πορφυρογέννητους που έριξαν ζαριές, ενώ γνώριζαν την επερχόμενη καταστροφή».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίστηκε ότι συγκεκριμένοι κυβερνητικοί παράγοντες «προχώρησαν αδίστακτα στις επιλογές τους, αδιαφορώντας για τη χασούρα δισεκατομμυρίων στην οικονομία και τους χιλιάδες νέους ανέργους των επιχειρήσεων που έκλεισαν», ενώ στα ίδια πρόσωπα καταλογίστηκε ότι «για να αποφύγουν την οργή του κόσμου από τις επιλογές τους, άρχισαν να σερβίρουν τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες πλέον αποκαλύπτονται». Ανάλογη οξύτητα είχε και η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Χάρη Θεοχάρη. Σχολιάζοντας το εξαμηνιαίο δελτίο εκτέλεσης του προϋπολογισμού, μίλησε για «εικόνα καταστροφής» και για «παντελώς ανίκανη κυβέρνηση να συλλέξει τα προϋπολογισμένα», και επικαλέστηκε ενδεικτικά την καταγραφόμενη μείωση 2,4 δισ. στα φορολογικά έσοδα, την υστέρηση 1 δισ. στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ανύπαρκτη απορρόφηση κονδυλίων για την κοινωνική προστασία.

Την ίδια ο κ. επέλεξε συνειδητά να μη ρίξει περαιτέρω λάδι στη φωτιά. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά το γεύμα των αρχηγών, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «υπήρξε διάθεση συνεννόησης» και μετέφερε ως δέσμευση του Αλ. Τσίπρα να κάνει «ό,τι είναι δυνατόν το επόμενο διάστημα προκειμένου να φύγει η ανασφάλεια από τα πρόσωπα του κόσμου».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση