Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Mεγάλη καταστροφή στα Δερβενοχώρια
Mεγάλη καταστροφή στα Δερβενοχώρια

Mεγάλη καταστροφή στα Δερβενοχώρια

Δύσκολη πρέμενε χθες η κτάσταση στα μέτωπα της φωτιάς στα , καθώς χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν καεί ήδη, σε μια πυρκαγιά που μαίνεται από το Σάββατο το βράδυ. Οι μέχρι αργά χθες το βράδυ κατάκαιγαν σε πολλά σημεία της δύσβατης περιοχής και κινούνταν σε τρία μέτωπα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τανάγρας Βασίλειο Περγάλια. «Το ένα μέτωπο κινείται προς την κατεύθυνση της Οινόης, το δεύτερο είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά, ενώ το τρίτο κινείται προς Μάνδρα – Μαγούλα, στην κατεύθυνση της ς», είπε στην «Κ» ο κ. Περγάλιας. «Οταν έχουμε να κάνουμε με φωτιά, η κατάσταση είναι πάντα επικίνδυνη», υπογραμμίζει. Μάλιστα, αργά χθες το βράδυ, το μέτωπο της Οινόης αναζωπυρώθηκε εξαιτίας της αλλαγής στη φορά των ανέμων, και η φωτιά πλησίασε το χωριό Πράσινο, το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα από τις αποθήκες της Πυρκάλ.

Πάντως, η κατάσταση χθες ήταν σχετικά βελτιωμένη σε σχέση με την . Λόγω της εξασθένισης των ανέμων και της συμμετοχής μεγάλου αριθμού δυνάμεων στην κατάσβεση, η ένταση της πυρκαγιάς περιορίστηκε.
Μέχρι το τελευταίο της ημέρας, ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν έξι αεροσκάφη Καναντέρ και τέσσερα πυροσβεστικά , ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των επίγειων δυνάμεων. Σύμφωνα με το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση έπαιρναν μέρος 268 , 92 υδροφόρες της Πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης 30 στρατιώτες και πέντε σκαπτικά μηχανήματα. Πάντως, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ίκος Τσόγκας εξήγησε χθες στην «Κ» ότι η περίμετρος της πυρκαγιάς ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ότι κατά μήκος αυτής υπήρχαν μικρά, ενεργά μέτωπα, τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10.40 μ.μ. του Σαββάτου σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το χωριό Στεφάνη του Δήμου Τανάγρας. Ερευνα στην περιοχή για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση