Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μεγάλη φωτιά στη Βούλα Αττικής
Μεγάλη φωτιά στη Βούλα Αττικής

Μεγάλη φωτιά στη Βούλα Αττικής

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με την , η πυρκαγιά στην ‘Ανω λυφάδα, η οποία ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου και καίει έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στους πρόποδες του Υμηττού  και τωρα επεκτείνεται τόσο στο ορεινό  Πανόραμα Βούλας όσο και στον αστικο ιστό και έχουν υποστεί σπίτια.

Πριν από λίγο έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, όπου κατευθύνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι έλα στα κινητά τους και σχετικό SMS με οδηγίες για το που πρέπει να κατευθυνθούν:

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ και η πυρκαγιά επεκτείνεται προς το Πανόραμα της Βούλας, όπου γίνεται να ανακοπεί η πορεία της πριν φτάσει στο που βρίσκεται εκεί, ενώ αναμένονται και νέες ενισχύσεις σε επίγεια και εναέρια μέσα.

Στην πυρκαγιά στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην περιοχή Πουρνάρι λυφάδας επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ, 1 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες & υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό από την , μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στα σπίτια, ωστόσο έγινε η εισήγηση για απομάκρυνση κατοίκων για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι, καθώς η φωτιά κινείται απειλητικά.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε νωρίτερα ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Για την διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οπού άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.

Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και ς και Αρματολών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση