Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Με πλαστά πτυχία 15 μόνιμοι υπάλληλοι στο ελληνικό Κοινοβούλιο
Με πλαστά πτυχία 15 μόνιμοι υπάλληλοι στο ελληνικό Κοινοβούλιο

Με πλαστά πτυχία 15 μόνιμοι υπάλληλοι στο ελληνικό Κοινοβούλιο

Βαρύτατες ευθύνες για όσους είχαν την αρμοδιότητα των προσλήψεων στο ίδιο το ελληνικό Κοινοβούλιο προκύπτουν από έρευνα, η οποία ανέδειξε χθες ότι τουλάχιστον 15 μόνιμοι υπάλληλοι είχαν προσληφθεί στη Βουλή με πλαστά πτυχία!

Η έρευνα που είχε ξεκίνησε επί προεδρίας του κ. Ευ. Μεϊμαράκη –μετά τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του Κυρ. Μητσοτάκη για έλεγχο όλων των πτυχίων στο Δημόσιο– παρέμεινε παραδόξως μακράν της δημοσιότητος επί θητείας της κ. Ζωής , και μόλις χθες αποκαλύφθηκε από του νέου προέδρου Νίκου Βούτση. Σύμφωνα με τις εν λόγω , δεκαπέντε υπάλληλοι με πολυετή στη Βουλή έχουν ήδη παραπεμφθεί στην Εισαγγελία για ψευδή πιστοποιητικά που έδωσαν κατά την πρόσληψή τους (βάσει των οποίων υπολογιζόταν προφανώς και ο μισθός τους), ενώ άγνωστο παραμένει αν, χωρίς τα ψευδή προσόντα που δήλωσαν, θα μπορούσαν ακόμη και να προσληφθούν.

Όλα τούτα αναμένεται στο εξής να τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη, όπως και ακόμη δύο περιπτώσεις που προέκυψαν κατά την επαναπρόσληψη χθες 43 συμβασιούχων, οι περισσότεροι των οποίων εργάζονταν στο Κανάλι της Βουλής. Συγκεκριμένα, υπήρξε ακόμη μία περίπτωση υπαλλήλου που επίσης είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο του, ενώ άλλος ένας συνάδελφός του διαπιστώθηκε ότι εργαζόταν ως μόνιμος και σε άλλη θέση του Δημοσίου και παρά ταύτα πληρωνόταν από το 2008 ακόμη και υπερωρίες από τη Βουλή, ενώ δεν είχε την παραμικρή παρουσία στη θέση του.

Ερωτήματα

Κατά τα λοιπά, ερωτήματα γεννώνται και από τον τρόπο που έγινε χθες η εξάμηνη ανανέωση των συμβάσεων των 43 υπαλλήλων, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται ως και τεχνικοί. Και τούτο, διότι η απόφαση του κ. . Βούτση δίνει σε όλους ανεξαιρέτως και τους μισθούς τους για το διάστημα που δεν είχαν (είχαν λήξει από τον Ιούνιο ή και τον Μάρτιο), με συνέπεια κάποιοι εξ αυτών να πληρωθούν για διάστημα που πιθανότατα δεν εργάζονταν. Σε κάθε περίπτωση με τη χθεσινή απόφαση λήγει επί της ουσίας ένα πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί επί των ημερών της κ. Ζωής , καθώς η πρώην πρόεδρος έδινε διαρκείς υποσχέσεις επαναπρόσληψης στους εν λόγω συμβασιούχους, εξ ου και οι ίδιοι είχαν προσφύγει μέχρι και δικαστικά εναντίον της.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση