Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Με κουρτινάκια έκρυβαν το τούνελ στις φυλακές της Κέρκυρας
Με κουρτινάκια έκρυβαν το τούνελ στις φυλακές της Κέρκυρας

Με κουρτινάκια έκρυβαν το τούνελ στις φυλακές της Κέρκυρας

Μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια φαίνεται ότι είχαν σχεδιάσει οι έντεκα βαρυποινίτες το της απόδρασής τους από τις της Κέρκυρας, που τελικώς ματαιώθηκε εξαιτίας ενός σκύλου που έκανε βόλτα στην περιοχή.

Την που η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος που οι ενέργειες των βαρυποινιτών δεν είχαν γίνει αντιληπτές επί τρεις μήνες, νέες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οπως προκύπτει, οι βαρυποινίτες είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, αφού είχαν τοποθετήσει ακόμη και κουρτίνες σε πόρτες και παράθυρα στα κελιά τους με αποτέλεσμα να «κρύβουν» το οπτικό πεδίο στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή των φυλακών, ο οποίος κατέθεσε στον εισαγγελέα ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν οι κρατούμενοι, στα κελιά τους βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και σκαπτικά εργαλεία. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι έπρεπε να ανεβαίνουν είκοσι σκαλιά προκειμένου να μεταφέρουν το χώμα από το τούνελ που έσκαβαν.

Η απόδραση είχε σχεδιαστεί να γίνει τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου και οι ενέργειές τους θα είχαν εάν δεν τους εντόπιζε ένας σκύλος ο οποίος έκανε βόλτα στο σημείο με το αφεντικό του. Περνώντας από το σημείο της εξόδου από το τούνελ, ο σκύλος αντελήφθη την ανθρώπινη παρουσία –απέμεναν μόνο 15 εκατοστά μέχρι την επιφάνεια της γης– και άρχισε να γαβγίζει, με αποτέλεσμα να σπεύσει επί τόπου ένας εξωτερικός φρουρός και εν συνεχεία να σημάνει συναγερμός. Από τις προέκυψε αμέσως ότι οι κρατούμενοι, αφού έσκαβαν και προχωρούσαν στη διάνοιξη της σήραγγας, κατόπιν έπαιρναν το χώμα και το «έθαβαν» κάτω από τα κρεβάτια τους, ενώ από πάνω έβαζαν κλινοσκεπάσματα για να μη φαίνεται.

«Εγκέφαλος» της όλης επιχείρησης φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, βαρυποινίτης από τη Λάρισα, ενώ μέσα στο «τούνελ» βρέθηκαν φτυάρια, ανεμιστήρες αλλά και… ταπεράκια.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

  • Νέος δρόμος για τη σύνδεση του Βένετου με την παραλία Κουλούρι #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/mNuDY5DZVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση