Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Με επίσχεση εργασίας προειδοποιούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Με επίσχεση εργασίας προειδοποιούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Με επίσχεση εργασίας προειδοποιούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Την απειλή, όπως αναφέρουν, του ΕΟΠΥΥ για διακοπή συμβάσεων επιστρέφουν στον Οργανισμό οι , οι οποίοι προαναγγέλλουν καθολική επίσχεση παροχής υπηρεσιών αν δεν λυθούν άμεσα τα αιτήματα τους, και κυρίως τα οικονομικά.

Σε τους αναφέρουν ότι «στις κρίσιμες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με αίσθημα ευθύνης εξυπηρετούμε τους πολίτες για μήνες και χωρίς επαρκή διασφάλιση της νομιμότητας επί της παράτασης της σύμβασης μας, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετικό ΦΕΚ, έχοντας χρηματοδοτήσει τα τελευταία χρόνια με πάνω από 1,5 δισ. ευρώ την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την τσέπη τους».

Στην ίδια σημειώνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες που εκκρεμούν από το 2011, οι απλήρωτες του 10% των επισκέψεων από το 2012, οι τρέχουσες αμοιβές που δεν δρομολογούνται, έχουν φέρει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε οριακά σημεία ρευστότητας. Πολλαπλά κουρέματα, clawback rebate στις ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις έχουν καταστήσει πρακτικά ζημιογόνα, όπως λένε την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μέσω της σύμβασης.

«Και ενώ το 90% των ασφαλισμένων εξυπηρετούνται μέσω των συμβεβλημένων ιατρών, διαπιστώνεται αξιοσημείωτη ”αμνησία” όσον αφορά τις συμβατικές υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους ιδιώτες ιατρούς, απαξιώνοντας τη συμβολή τους και τη διασφάλιση ποιότητας στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ()», συνεχίζουν.

Επισημαίνουν, ακόμη, ότι λόγω των , οι προμηθευτές τους απαιτούν άμεσα την πληρωμή όλων των αναλωσίμων, κάτι που κάνει την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας σχεδόν αδύνατη, με ευθύνη του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση