Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Μαζική ήταν η προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη συμμετείχαν ακόμα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, το ΤΕ, η ΠΟΕΔΗΝ η , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και  η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών.

Το κάλεσμα της συγκέντρωσης ήταν για την Ομόνοια ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν περίπου] 2500 με 3000 χιλιάδες, κατευθύνθηκαν με συνθήματα προς το υπουργείο Εργασίας.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη 

Συγκέντρωση και ς υπό βροχή πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη μέλη της Πρωτοβουλίας Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο .

Οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και κρατώντας πανό με συνθήματα όπως “Όχι στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης” μέσω της Αριστοτέλους κινήθηκαν στις οδούς Τσιμισκή και Βενιζέλου και επέστρεψαν στο σημείο συγκέντρωσης.

Με το σχέδιο νόμου για το -συνταξιοδοτικό πλήττονται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, υποθηκεύεται το των νέων, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να πάρουν συντάξεις και οξύνεται η ανεργία, ανέφεραν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας.

Το αντικοινωνικό στοχεύει κυρίως στη νέα γενιά, η οποία είναι καταδικασμένη από την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, την εργασία με ελαστικές σχέσεις και δε θα συμπληρώσει 40 χρόνια δουλειάς για να μπορεί να ελπίζει σε κάποια σύνταξη, υπογράμμισαν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση