Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μαξίμου: Το μνημόνιο τελείωσε
Μαξίμου: Το μνημόνιο τελείωσε

Μαξίμου: Το μνημόνιο τελείωσε

Υπερασπίζεται την υπογραφή της παράτασης της δανειακής σύμβασης η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα ή περικοπές μισθών και συντάξεων.

Παράλληλα, διαμηνύει ότι το Μνημόνιο τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου και διερωτάται: «Αν είχαμε υπογράψει συνέχιση του Μνημονίου, τότε ποιος ο λόγος των διαπραγματεύσεων;».

Κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου περνούν στην αντεπίθεση μετά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, που ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε νέο Μνημόνιο.

Οπως εξηγούν:

  1. Το Μνημόνιο τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου και η νέα  ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε παράταση της δανειακής σύμβασης με βάση την απόφαση του  Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
  2. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή η διαπραγμάτευση γίνεται στη βάση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική πλευρά. Η λίστα αυτή δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, πολύ περισσότερο δεν περιλαμβάνει μέτρα περικοπής συντάξεων και μισθών καθώς και μέτρα περαιτέρω απορς της αγοράς ς.
  3. Η λίστα που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες θα είναι το επεξεργασμένο μεταρρυθμιστικό εθνικό της ελληνικής κυβέρνησης.
  4. Αν είχαμε υπογράψει συνέχιση του Μνημονίου, τότε ποιος ο λόγος των διαπραγματεύσεων; Η νέα ελληνική κυβέρνηση, απλά θα συνέχιζε να εφαρμόζει όσα της κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι φανερό σε όλους ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται –το αντίθετο. Θυμίζουμε τους νόμους που έχουν ψηφιστεί και αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη για τις ληξιπρόθεσμες όφειλες –κι αυτό σε αντιδιαστολή με το mail Χαρδούβελη.
  5. Ο κ. στην ουσία κάνει αυτό που ξεκίνησαν να κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια όταν έφτασαν στην Αθήνα. Παρά την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου –που δεν μιλάει για ολοκλήρωση του «τρέχοντος προγράμματος»- ο κ. και τα τεχνικά κλιμάκια θεωρούσαν πως στις 25 Ιανουαρίου δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στη χώρα. ι' αυτό ακριβώς ο Πρωθυπουργός απέστειλε την επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες και συγκλήθηκε η «επταμερής συνάντηση» στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες. ια να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο της απόφασης 20ης Φεβρουαρίου.Και αυτό ακριβώς έγινε.
  6. Η αξιωματική αντιπολίτευση, αν θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική , καλό θα ήταν να μην προσπαθεί, έστω και μέσω ρητορικών σχημάτων, να εμπλέξει την χώρα στο μνημονιακό παρελθόν. Κατανοητή η δύναμη της συνήθειας, κατανοητή και η αδυναμία αντιπολίτευσης.
  7. Στις σημαντικές μέρες που είναι μπροστά μας ζητάμε τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ευημερία και κοινωνική .
 Πηγή: iefimerida
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση